12 Hours of Spa: Tim Verbergt met ambitie

Na goed twee maanden onderbreking hervat dit weekend in Spa-Francorchamps het Belgische GT-kampioenschap, of kortweg Belcar met een race van 150 minuten. Uittredend kampioen Tim Verbergt stapte afgelopen winter van Audi naar Aston Martin over, met opnieuw duidelijke ambities. Tim Verbergt rijdt in 2010 voor rekening van BRS Aston Martin Racing samen met Eddy Renard.

Acht weken na het begin van het Belcar-seizoen met de Gordon Finest Race in Zolder trekt het Belgisch uithoudingskampioenschap dit weekend naar Spa-Francorchamps voor een tweede wedstrijd van 2u30 in het voorprogramma van de 12 Uur van Spa BTCS. Het startveld wordt versterkt met de British GT en de ook al Britse Aston Martin Challenge, zodat er tussen de 60 en 70 bolides op de startgrid zullen staan. Een goede strategie en handigheid in het drukke verkeer worden cruciaal in de evenwichtige strijd tussen Porsche, Dodge, Audi, Lamborghini, Aston Martin en Ferrari. Deze tweede afspraak van het jaar - over 150 minuten - is een echt een topevenement met een erg gevarieerd en goed gevuld startveld.
"We kenden goed twee maanden geleden een wat moeilijke eerste race, al deden er zich eigenlijk geen echte problemen voor, juist wat racefeiten en wat pech op het foute moment, maar het potentieel van de wagen en het team zijn enorm", blikt tim Verbergt nog even op de eerste race terug. "Maar nu ligt dat achter ons en we moeten vooruit kijken, naar de race van morgen."
De wedstrijd in Spa van zaterdag is een wat aparte proef. "Inderdaad", vervolgt Verbergt. "Het is amper de tweede race van het seizoen, maar ditmaal staan ook een hoop deelnemers uit het Engelse GT-kampioenschap aan de start, wat maakt dat er tussen de 65 en 70 wagens voor de zege zullen strijden. Iedereen die van snelle en mooie wagens houdt, zou eigenlijk zaterdag naar Spa moeten afzakken. Wij gaan voor een plaats in de top-5, misschien wel de top-3, want onze Aston Martin houdt eigenlijk meer van Spa dan van Zolder, met zijn vele trage bochten en korte rechte stukken. Mits een goede strategie en een portie geluk, want met zoveel wagens is een ongelijk snel gebeurd, zie ik ons zaterdagnamiddag naar een goed resultaat rijden. De race hier is ook een goede voorbereiding op de 24 Uur van Spa, waar we echt willen schitteren."

Verbergt press


   



Dit artikel werd gepubliceerd in Belcar op donderdag 03 juni 2010 om 12:02


Andere publicaties op Racingworld.be...