12 Hours of Spa: Reacties na de race (deel 2)

Koen Leyssens - Teammanager KS Motorsport: "Zonder helm is die spanning inderdaad nog groter. Je staat hier en hebt in die zinderende finale niets meer in eigen handen. Je hangt af van de rijder, van de wagen, van de omstandigheden. Die laatste minuten kosten me enkele jaren van mijn leven... Onwaarschijnlijk. Jammer genoeg hebben we geen dubbel kunnen behalen, want de tweede auto, met tevens een schitterende équipe, had voor mij evenzeer kansen op de zege. Zij reden sterk tijdens de kwalificaties, maar werden in de aanvangsfase door een afgebroken wiel afgeremd en later maakte een stukke motor een einde aan hun race. Vooral als teammanager vind je dat niet leuk."

Rob Huff - Green Speed Racing: Ja, ik ben wat ontgoocheld, want dit was een heel frustrerende situatie. Maar onze tegenstanders waren intrinsiek sneller dan onze jonge Volvo en we finishen als tweede, na als vijfde te zijn gestart. Een groot succes voor deze S60, en ik heb me tijdens deze 12 uur van Spa ontzettend geamuseerd. Dit was een, hoe moet ik het zeggen, heel speciale wedstrijd..."

Steve Van Bellingen - KS Motorsport: "12 uur racen en de zege in de laatste ronde grijpen, gewoon fantastisch. Deze overwinning is mooier dan de titel in het BTCS-kampioenschap in 2007. We hebben er zolang op moeten wachten, maar uiteindelijk is het dan toch raak. Het zag er naar uit dat het weer niks ging worden, tot dat Ruben Maes op 2,5min van het einde de Volvo voorbijstak. Ik heb hier eigenlijk geen woorden voor."

Fred Bouvy - Delahaye Racing: "De auto draaide perfect. Dankzij de vele safety cars wist de Volvo, die altijd in dezelfde ronde bleef, telkens weer in ons spoor te komen. Door het spel van de ravitailleringen konden ze ons zelfs even passeren en ik heb de handen uit de mouwen moeten steken en zelfs een keer onder de spiltijd moeten duiken (gelukkig heeft iedere wagen recht op één joker) om bij het vallen van de nacht Rob Huff opnieuw in te halen. Tuurlijk is het jammer om zo te verliezen, zeker omdat de zege absoluut binnen bereik was. We vormen een team, we winnen en verliezen samen. Met onze vierde plaats scoren we toch de punten voor de derde stek, want de Italiaanse gast-BMW scoort niet. Halverwege de race haalden we zelfs de maximumscore. In het kampioenschap moeten we dus heel weinig toegeven op onze concurrenten. Het vervolg van het seizoen kondigt zich evenwel interessant aan. Gefeliciteerd aan de winnaars en ook aan de jongens van Volvo, die ons gedurende tien uur het vuur aan de schenen wisten te leggen. En nu op naar de races in het voorprogramma van de 25 Uur, want ik wil wel zo snel mogelijk revanche nemen!"


   



Dit artikel werd gepubliceerd op maandag 07 juni 2010 om 14:09


Andere publicaties op Racingworld.be...