12 Hours of Spa: Reacties na de race (deel 3)

Harrie Stoeltie - KS Motorsport: "Ik ben echt superblij en supertrots op heel het team. Zo'n ontknoping heb ik echt nog nooit meegemaakt, wat een ervaring... Het is gewoon niet te geloven, ik kan er nog steeds niet aan uit. En natuurlijk respect voor Ruben: wat een unieke gozer is me dat! Dit is beter dan sex..."

Christian Kelders - Delahaye Racing: "Gezien onze voorsprong reed ik relatief rustig. Bij het uitkomen van de dubbele linkse naderde ik op een Clio en een BMW. Deze laatste passeerde eerst de Clio en ging dan naar links. Ik dacht dat hij me had gezien en dook hem rechts voorbij, maar dan sloot die kerel de deur en raakte me op mijn linkervoorwiel, waardoor ik in de pifpaf achterstevoren van de baan schoof. Ik had geen koplampen meer en wou opnieuw vertrekken, maar omdat ik niets zag, bleef ik in de grindbak steken. Dubbele pech, dus."

Bert Redant - KS Motorsport: "De kaarten lagen goed om hier met de overwinning aan de haal te gaan, want het klikte met mijn teamgenoten Nilsson en Servais. Jammer dat die mechanische pech ons dan de das omdoet. Ik was aan het rijden toen ik plots de temperatuur zag stijgen van 100° naar 150°. Ik heb de wagen toen onmiddellijk stilgezet, want voordien waren er ook al problemen rond de oliedruk..."

Frank Thuriaux - DVB Racing: "Christophe Legrand en Nick Mertens zijn de vaste waarden van het team en zij rijden het hele kampioenschap. Naast hen hadden we voor de klassieker van de BTCS in Spa een tweede wagen, voor Pascal Nelissen-Grade, Jean Glorieux en de rookie Daan Vanhamme die zijn allereerste wedstrijd op circuit reed klaargestoomd. Zeker gezien de leeftijd en onervarenheid van onze karting man Daan Vanhamme. De drie rijders hebben een sterke en regelmatige race afgewerkt, waarbij ze geen fouten hebben gemaakt en de zevende plek in een competitieve klasse met 16 wagens is zonder meer goed."


   



Dit artikel werd gepubliceerd op maandag 07 juni 2010 om 14:31


Andere publicaties op Racingworld.be...