12 Hours of Spa: Reacties na de race (deel 6)

Tom Gielen - Teamchef BRV Promoteam: "Bruno nam wederom een knappe start en kon na enkele ronden in de buurt van een podiumplaats postvatten. Het team riep hem vroegtijdig naar de pitlane wegens een waarschuwing voor het overschrijden van de witte lijn bovenop de Raidillon. Christophe Kerkhoven reed nadien een regelmatige stint maar we vielen wat terug in het klassement. Een eerste onverwachte stop kwam er na een misverstand maar al bij al verloren we niet te veel tijd. De tweede stint van Christophe verliep vlot ondanks het tot drie maal toe tussenkomen van de safety car. Tijdens de laatste safety car procedure liep het echter mis. De wagen viel plots stil zonder enige verwittiging. Christophe kreeg de wagen terug aan de praat maar de voorste lichten waren defect waardoor hij binnen diende te komen. Bruno nam het stuur over en verloor wat tijd doordat de lichten niet meer goed afgesteld waren."

Jeroen Den Boer - DB Motorsport: "Het was ontzettend warm in de wagen omdat de temperatuur binnen in de cockpit makkelijk oploopt tot zo'n 60°C. Omdat we strijden met de BMW 320d, hebben we het voordeel dat we tijdens deze uithoudingswedstrijd stints kunnen afwerken van rond de 150 minuten. Door de warmte was het zeer zwaar en het laatste half uur heb ik het tempo wat laten zakken om niet in de fout te gaan. Dit is gewoon één van de mooiste momenten uit m'n autosportloopbaan. Voor het derde jaar op rij de klasse winnen tijdens deze wedstrijd en dan dit jaar aan de haal gaan met de eerste twee podiumplaatsen. Welk ander team kan dit nog zeggen? Gewoon schitterend!"

Bruno Vermeeren - BRV Promoteam: "Gedurende mijn 2de stint verloor ik de controle bovenop de Raidillon, gelukkig kon ik de wagen uit de muur houden. Luc Gabriël reed de laatste stint zonder problemen en zo behaalden we toch nog een mooie 6de plaats in onze klasse."


   



Dit artikel werd gepubliceerd op donderdag 10 juni 2010 om 09:10


Andere publicaties op Racingworld.be...