Vooruitblik op de manches in Zolder: Belgen aan het woord + timing

Vincent Radermecker - Pierre-Yves CorthalsKomend weekend is het FIA WTCC te gast op Circuit Zolder; één van de genodigden is Chevrolet die net zoals op Monza een vierde Cruze in de strijd gooit. En ook zoals tijdens de vorige meeting wordt hiervoor een lokale piloot aangeworven; zoals we eerder reeds meldden, zal niemand minder dan Vincent Radermecker plaatsnemen in de Chevy. Vincent, die in 2006 enkele races reed in de WTCC met een Chevrolet Lacetti van het team Maurer, is dus niet aan zijn proefstuk toe. Bovendien kreeg de Luikenaar de kans om de wagen in Zweden te testen en zal zijn kennis van de omloop zijn gebrek aan ritme compenseren.

Voor Chevrolet is dit meer dan een publiekstrekker, "Vincent rijdt met een gelijkwaardige auto en ook al komt hij niet in aanmerking voor het pilotenkampioenschap, hopen wij dat hij een pak punten kan nemen voor de constructeurstitel. Een top 10 plaats en misschien nog iets meer behoort zeker tot de mogelijkheden", aldus Yves De Cauwer van Chevrolet. Ook naast het circuit zit het Amerikaanse merk niet stil; de "Young Creative Chevrolet 2010", een kunstwedstrijd voor studenten die zowel mode, muziek, fotografie of video herbergt, is in Zolder aan zijn jurering toe. Een rechtstreeks resultaat hiervan zullen we tijdens de race in Brands Hatch kunnen bewonderen in de vorm van een speciaal ontworpen pace car. Het is immers de bedoeling dat de winnaars in elke categorie hun werk gerealiseerd zien.

Ook Pierre-Yves Corthals maakt als vanouds zijn opwachting in de WTCC; net zoals in 2008 zal Pilou van start gaan in zijn vertrouwde SEAT Leon FSI. Ook deze Luikenaar wil zijn optreden niet ongemerkt laten voorbijgaan! "Een podium in de 'independence' moet haalbaar zijn. Verder is alles mogelijk in de WTCC, kijk maar naar Tom Coronel die vorige race als dertiende op de grid stond en een 2e plek nam", aldus P-Y.

Aan beide piloten vroegen we hoe zij de race op Circuit Zolder tegemoet zien.
Radermecker: "Heel intens, spectaculair, competitief met tien wagens die aan elkaar gewaagd zijn en die uiterlijk erg lijken op de wagen van Jan Modaal. Iedereen (en drie verschillende merken) binnen dezelfde seconde. De wedstrijden zijn gespierd, deur-aan-deur of bumper-aan-bumper. Door de omkering van de top 8 voor de tweede manche, kunnen een vijftiental piloten een gooi doen naar de zege. Heel opwindend dus!"
Corthals: "Het is de F1 van de toerwagens, een professioneel kampioenschap, maar toch erg toegankelijk voor het publiek. De wedstrijden zijn erg spannend en helemaal niet duur, en bovendien kan je twee Belgen aanmoedigen!"

Verder zal FIA GT1 ster Xavier Maassen het op het circuit tijdens de twee volledige races opnemen tegen Tom Coronel en zijn teamgenoten. Hij neemt plaats in de iOpener enabled simulator en rijdt in een gelijkwaardige SEAT Leon TDI tegen het team van SR Sport. De informatie van deze auto's zal Real-time in het spel worden weergegeven. Virtueel en Real-time racing komen voor het eerst samen in een live event. Op 20 Juni kunnen gamers uit de hele wereld, zittend achter hun PC live meedoen aan een officiële FIA WTCC race. Deze unieke ervaring wordt mogelijk gemaakt met behulp van de technologie van iOpener enabled.

Het WTCC publiek op het Circuit Zolder kan deze strijd tussen FIA GT1 en FIA WTCC ook meemaken in the iOpener enabled tent. Ook kan iedereen het daar zelf opnemen tegen Tom en zijn teamgenoten.

Melden we tot slot nog de entree tarieven en het uurschema. Een kaartje op zondag kost 25 euro, terwijl je voor een weekendticket 35 euro moet neertellen. En of het nu droog blijft of nat wordt, spektakel is gegarandeerd!

Uurschema

Saturday 19 June 2010
09.15 - 09.45 FIA WTCC Free Practice 1
10.00 - 10.30 SEAT León Eurocup Qualifying
11.10 - 11.40 FIA WTCC Free Practice 2
12.15 FIA Formula Two Championship Race 1
13.05 - 14.00 Trofeo Maserati Gran Turismo MC Qualifying
14.15 - 14.50 FIA WTCC Qualifying
15.40 SEAT León Eurocup Race 1


Sunday 20 June 2010
09.10 - 09.25 FIA WTCC Warm up
09.45 - 10.15 FIA Formula Two Championship Qualifying 2
10.50 SEAT León Eurocup Race 2
11.45 Trofeo Maserati Gran Turismo MC Race 1
13.05 FIA WTCC Race 1
13.40 FIA WTCC Podium Race 1
14.00 FIA Formula Two Championship Race 2
15.20 FIA WTCC Race 2
15.50 FIA WTCC Podium Race 2
16.35 Trofeo Maserati Gran Turismo MC Race 2

Foto: WTCC Press


   



Frank Van Waeyenberghe

Van onze redacteur

Frank Van Waeyenberghe

Dit artikel werd gepubliceerd in WTCC
op donderdag 17 juni 2010 om 22:13


Andere publicaties op Racingworld.be...