FIA WTCC in Zolder!

Nicola Larini (Chevrolet) test in ZolderVijf jaar geleden kwam het wereldkampioenschap voor touringwagens voor het eerst naar ons land op het circuit van Francorchamps. Volgend weekend is het de beurt aan Circuit Zolder om twee races uit het sprintkampioenschap te organiseren. In de vierde manche van het seizoen zullen we de snelle bolides van Chevrolet, Seat en BMW het tegen elkaar zien opnemen in twee races van elk 13 ronden op het scherp van de snee.

Op vrijdag kunnen piloten zoals Andy Priaulx, Augusto Farfus, Tom Coronel, Rob Huff en Vincent Radermecker, die de afgelopen weken nog in actie waren in de endurance racerij, zich terug aanpassen aan toch wel een andere manier van racen. Op zaterdag is het tijd voor de kwalificaties, een spektakelstuk op zich, aangezien elke gewonnen plaats op de startgrid van enorm belang is voor de pakweg 25 minuten durende races op zondag. We berichtten al eerder dat het startveld in Zolder wordt aangevuld met een vierde Chevrolet Cruze die zal bestuurd worden door onze landgenoot Vincent Radermecker. Maar ook Pierre-Yves Corthals is na anderhalf jaar afwezigheid terug van de partij. In zijn vertrouwde Seat Leon van het Exagon team, zal 'Pilou' ongetwijfeld en te duchten tegenstander zijn voor de gevestigde waarden.

Met voorlopig twee overwinningen voor zowel Seat, Chevrolet en BMW mogen we ons dus aan héél wat spanning en actie verwachten die geen enkel autosportliefhebber onberoerd laat. Voegen we daar nog aan toe, de wedstrijden van de SEAT Leon Eurocup, Trofeo Maserati en FIA F2 en dan mogen we stellen dat U een aardig programma aangeboden krijgt. Uiteraard kan U alle vorderingen uitgebreid in woord en beeld volgen op www.racingworld.be of beter nog: See you in Zolder!

Foto: Chevrolet press


   



Frank Van Waeyenberghe

Van onze redacteur

Frank Van Waeyenberghe

Dit artikel werd gepubliceerd in WTCC
op dinsdag 15 juni 2010 om 21:07


Andere publicaties op Racingworld.be...