Round-up: WTCC weekend in Zolder

Gabriele Tarquini - SEAT Leon TDIOok al werkte de weergoden niet helemaal mee, we mogen terugkijken op een uiterst geslaagde eerste passage van het WTCC op Limburgse bodem. Niet minder dan 23.000 toeschouwers woonden het spannende Belgische luik van het FIA WTCC-circus bij. De eerste race kreeg uiteindelijk nog een vervolg net voor moment dat de bolides terug op de trucks werden geladen. De wedstrijdleiding liet immers weten dat Jordi Gené werd gediskwalificeerd voor een niet reglementaire luchtrestrictor. Jammer voor de Spanjaard, die in race twee zelf niet aan starten toekwam (defecte turbo). Uiteindelijk bleef de overwinning wel in het SEAT kamp; teamgenoot Tarquini neemt de 25 punten mee naar huis.

In race 2 ontspint zich een heel ander verhaal wanneer de BMW van RBM de volle buit neemt. Andy Priaulx rijdt van start tot finish aan de leiding, derde overwinning van het seizoen voor de Brit! Na afloop laat de RBM rijder toe: "jammer dat we niet de snelheid in de kwalificaties hebben, maar als we het kampioenschap kunnen grijpen door telkens race 2 te winnen, dan is dat wat we gaan doen! Ik voelde me echt gesteund door het publiek, door hen leek het voor mij een thuiswedstrijd."

Rob Huff - Chevrolet CruzeOok bij Chevrolet duiken tevreden gezichten op; zowel Rob Huff als Yvan Muller pakten elk 28 punten. Ook Alain Menu, die de afgelopen vier races weinig geluk kende, kon 27 streepjes extra achter zijn naam zetten. Het topweekend verliep misschien net iets minder voor onze landgenoot Vincent Radermecker, die we nog ontmoetten na de wedstrijd. "Meer zat er echt niet in, bovendien had ik in de laatste race remproblemen, wat het alleen maar moeilijker maakte", zucht de Luikenaar.

Stand FIA-WTCC:
1. Yvan Muller (Chevrolet Cruze) 128 punten
2. Gabriele Tarquini (SEAT Leon TDI) 109 punten
3. Andy Priaulx (BMW) 105 punten
4. Robert Huff (Chevrolet Cruze) 104 punten
5. Tiago Montero (SEAT Leon TDI) 68 punten
Benjamin Bailly
Nog even vermelden dat Kris Wauters in race 1 van de Trofeo Maserati Gran Turismo MC een tweede plek op zijn conto schreef en dat die andere landgenoot, Benjamin Bailly, in de F2 zijn eerste zege voor eigen publiek wist te behalen, nadat hij op zaterdag ietwat teleurstelde wegens een losgekomen bargeboard. Het mag duidelijk zijn voor de afwezigen; jullie hadden ongelijk!

Foto's: Martijn Wouters


   



Frank Van Waeyenberghe

Van onze redacteur

Frank Van Waeyenberghe

Dit artikel werd gepubliceerd in WTCC
op dinsdag 22 juni 2010 om 19:54


Andere publicaties op Racingworld.be...