25 Hours VW Fun Cup: Hattrick voor familie Derdaele?

Vader Patric en zoon Dylan Derdaele hebben hun start niet gemist in het Belcar Endurance Championship 2010. Met twee overwinningen op rij in Zolder en Francorchamps, staan ze riant aan de leiding in de Belcar GT Open. Ook in het algemeen Team Championship en Driver Championship staan ze tussen de GT3-wagens op een mooie 7de plaats. In de Belcar GT Open zijn per wedstrijd 10 punten te verdienen. Het Belgium Racing Team van Derdaele & co telt momenteel de maximum score van 20 punten. De tweede, derde, vierde en vijfde in de tussenstand volgen met respectievelijk 12, 10, 9 en 8 punten. Komende zaterdag wordt in Spa-Francorchamps de derde race verreden van het Belcar Endurance Championship in het kader van de 25 Uren VW Fun Cup. Na twee races van 150 minuten volgt er deze maal een over 180 minuten.

"Als we na twee wedstrijden reeds een bilan opmaken kunnen we stellen dat we met de wagen van First Motorsport de beste keuze hebben gemaakt", steekt Patric Derdaele van wal. "Nu moeten we trachten de voorsprong te consolideren of mogelijk zelfs verder uit te diepen. In theorie moeten we tevreden zijn met een podiumplaats. Maar met twee overwinningen op rij mogen we iets hoger mikken. Een hattrick zou uiteraard mooi zijn. Met een voorsprong van 10 punten zouden we een bonus creëren van een volledige wedstrijd. Je weet immers nooit dat het verkeerd gaat tijdens de afsluitende 10 Hours of Zolder waar dubbele punten te verdienen zijn. Dan kan een mooie voorsprong goed van pas komen. Dylan heeft zich ondertussen goed aangepast aan de omloop van Francorchamps en is zelfs rapper dan ikzelf. Ik heb er het volste vertrouwen in. Ook het feit dat we tijdens de verplichte pitstops niet meer hoeven in en uit te stappen is in ons voordeel tegenover bvb de snellere Mosler die gulziger is en dus ook meer tijd verliest in de pitlane. Verder ligt ons lot in de handen van First Motorsport waarbij Jo Jamers de wedstrijden strategisch goed kan inschatten".

De Porsche 997 GT3 zal wel over een nieuwe motor beschikken. "Ik had gemerkt dat er drukverlies was op het water", legt teambaas Jo Jamers uit. "Bleek dat er een scheurtje was in de motorblok waardoor het water bij de olie terecht kwam. Ondanks het feit dat dit een motor is met weinig uren op de teller, gaan we de rest van de onderdelen ook nog een doorgedreven revisie geven."

Ook Dylan Derdaele kijkt reikhalzend uit naar de komende race. Mits een overwinning kan Dylan een vijfde overwinning op rij realiseren. Twee in de Belcar GT Open met de First Porsche en twee met de Ultima in de Dunlop Special Open Trophy tijdens de Spa Euro Race met de Ultima. "We hebben ons voorgenomen om naast de Belcar ook de Dunlop Special Open Trophy aan ons programma toe te voegen", gaat Patric Derdaele verder. "Enerzijds is dit een gelegenheid om de Ultima nog eens te laten rijden en anderzijds is het goed voor Dylan die op die manier nog extra kilometers kan afmalen en ervaring opdoen".

Belgium Racing press


   



Dit artikel werd gepubliceerd in Belcar op woensdag 07 juli 2010 om 11:32


Andere publicaties op Racingworld.be...