25 Hours VW Fun Cup: Maes-Ide ambiėren opnieuw een podiumplaats

Enzo Ide en Ruben Maes vetrekken met ambitie richting Spa-Francorchamps waar komende zaterdag, in het kader van de 25 Uren VW Fun Cup, de derde manche wordt verreden van het Belcar Endurance Championship. Het incident met de trekkabel tijdens de openingsmanche op Circuit Zolder werd tijdens het tweede treffen in Francorchamps snel vergeten door een schitterende podiumplaats. Schitterend vooral omdat het voor Enzo Ide de eerste wedstrijd was dat hij op dit niveau betwistte op een omloop die hij nauwelijks enkele weken ervoor voor het eerst ontdekte. Iets meer dan een maand na datum staan beiden terug te popelen om hun bips in het kuipje van de ProSpeed Porsche GT3 R te schuiven. Door het drukke schema van ProSpeed Competition die met beide Porsche GT3 R ook het FIA GT3 kampioenschap betwist, was er geen ruimte om tussendoor nog te testen. En om toch wat wedstrijdritme op te doen, gingen beiden aan de slag in Paul Ricard met de BMW M3 GT4 van DVB Racing.

"Ik heb daar enorm veel van opgestoken", aldus Enzo Ide. "Ondanks de banden-problematiek en de defecte cardanas tijdens de eerste vrije training hebben we de omloop en de BMW in recordtempo moeten ontdekken. De vierde plaats was dan ook een groot succes. Ik heb mooie duels uitgevochten in moeilijke omstandigheden. Het verschil tussen de BMW en de Maserati en Aston Martin in de GT4 European Cup is groot. We hebben gevochten en de vierde plaats was het hoogst haalbare resultaat. En met het nemen van de start ben ik ook een ervaring rijker. We waren na afloop dan ook zeer gelukkig".

Ruben Maes beaamt de uitleg van zijn kompaan. "Het is bewonderenswaardig dat Enzo zich zo vlug aanpast gezien zijn beperkte ervaring. Hij heeft zelfs moeten rijden met vier platte vlakken op de banden nadat ik een pirouette maakte door een falende ABS. Samen met DVB Racing hebben we dan ook gezocht naar een ideale afstelling met het nieuwe rubber dat de BMW slecht kon verteren. De komst van de onklopbare Maserati heeft ons een beetje de das omgedaan inzake een mogelijke podiumplaats. Maar we zijn tevreden en DVB Racing deed een puike job".

Nu gaat het richting Francorchamps waar beiden met de ProSpeed Porsche GT3 R een wedstrijd van 180 minuten moeten afhaspelen. "We gaan trachten om net zoals de vorige Belcar race terug een strak tempo aan te houden en hopelijk opnieuw richting podium te rijden", gaat Ruben verder. "Enzo heeft in Paul Ricard wat extra ervaring opgedaan en we ambiėren terug een podiumplaats. We gaan wel nog wat extra trainen op de pilotenwissels, want die kunnen nog sneller en zodoende verliezen we minder tijd in de pitlane."

"Paul Ricard was voor mij een goede voorbereiding om terug in het ritme te komen", treedt Ide zijn gouwgenoot bij. "Net zoals de vorige wedstrijd in Francorchamps start ik met een top 5 in het achterhoofd. Maar het podium werkt verslavend. We gaan er dus geen gezondheidswandeling van maken en trachten opnieuw een podiumplaats te verzilveren", besluit een verbazende Enzo Ide die door zijn recente prestaties alle criticasters de mond snoerde.

E&R Racing press


   



Dit artikel werd gepubliceerd in Belcar op woensdag 07 juli 2010 om 11:37


Andere publicaties op Racingworld.be...