25 Hours VW Fun Cup: Moonens in langste race van de wereld

Het BTCS-seizoen is met de races op 9 en 10 juli in Spa-Francorchamps aan de tweede helft toe. De eerste helft werd afgefloten met de uithoudingsklassieker de 12 Uur van Spa en de tweede helft begint op een sprintritme. Twee races van 60 minuten vragen opperste concentratie en een perfecte strategie, terwijl er geen moment berekend mag gereden worden. "Toch wel totaal anders dan wat we beleefd hebben tijdens de 12 Uur van Spa", weet Werner Moonens, die in zijn Kia de nodige pech kende tijdens de klassieker aan het begin van de zomer. "Ik wil mijn seizoen terug op het juiste spoor krijgen en daar beginnen we in Spa mee. Binnen het team zijn de nodige afspraken gemaakt en we zijn allemaal bijzonder gemotiveerd om een klinkend resultaat neer te zetten."

Van 720 minuten naar tweemaal 60 minuten, dat is de stap die de BTCS zet in de enkele weken die de beide races op Spa van elkaar scheiden. "Uithouding versus sprint, behoudend rijden versus alles geven of een langetermijnstrategie uitdokteren versus knokken voor elke meter, je kan het niet scherper tegenover elkaar stellen dan in deze twee verschillende racesformats", legt Werner Moonens uit. "In een race over 60 minuten telt iedere seconde en één fout betekent dat je race over is, terwijl dat in de 12 Uur van Spa vele minder het geval is. Als rijder dien je werkelijk een knop om te draaien en het geheel helemaal anders te benaderen, dat spreekt voor zich. Maar ik hou van beide uitdagingen en kijk echt naar het weekend in Spa uit. Temeer dat ik ook de langste race van de wereld, de 25 Uur VW Fun Cup op mijn agenda heb staan. En je raadt het al, ik moet dus binnen één en hetzelfde weekend van sprint naar uithoudingsmodus."

Werner Moonens rijdt in Spa dus aan het stuur van de vertrouwde KIA en komt in de VW Fun Cup met Bert Redant, Chris Mattheus, Rik Renmans, Ward Sluys, Steve Metior en Pierre Dehaspe uit.

Moonens press


   



Dit artikel werd gepubliceerd op woensdag 07 juli 2010 om 11:45


Andere publicaties op Racingworld.be...