25 Hours VW Fun Cup: Verbergt op zoek naar revanche

Tim Verbergt had zich het seizoensbegin met de Brussels Racing Service AMR Aston Martin DBRS9 GT3 zeker anders voorgesteld. De eerste races van het seizoen verliepen moeilijk en er werden geen overtuigdende resuktaten geboekt, "maar dat wil niet zeggen dat we de strijd opgeven. We hebben heel wat geleerd en ik ben er van overtuigd dat we in Spa op 9 en 10 juli mee vooraan kunnen draaien", aldus de regerende Belgische GT3-kampioen. Tim Verbergt rijdt dit seizoen samen met Eddy Renard aan het stuur van de Brussels Racing Service AMR Aston Martin DBRS9 GT3 in het herboren Belcar-kampioenschap en de eerste races verliepen niet geheel zoals de planning.

Tim verbergt geeft tekst en uitleg: "Onze wagen heeft zeker het potentieel om vooraan te rijden, maar autosport en zeker uithoudingsraces draaien om meer dan enkel snelheid. We moeten nog werken aan de interne structuur van het team, de strategie en de coherentie. Misschien is de groei en leerfase van een jong team als Brussels Racing Service AMR toch iets langer dan we zelf hadden verhoopt. Ik ben er echter vast van overtuigd dat we op de goede weg zijn."

In Spa verliep de race tijdens het eerste weekend van juni niet echt zoals het team Tim Verbergt zich had voorgesteld. "Absoluut niet. Door een menselijke fout hadden we een probleem met de remschijf vooraan en verloren heel wat tijd. Zulke dingen behoren tot een leerproces en iedereen moet daardoor. Jammer, maar helaas. Uiteraard dien je te leren uit fouten en moeten soortgelijke zaken in de toekomst vermeden worden."

In tussen tijd is het Antwerpse team ook gaan testen in Spa en "dat verliep zeer goed. We draaiden constante rondetijden en werkten veel rond het gegeven van de banden. Het resultaat was zeker niet slecht, integendeel. Indien we op die basis verder werken en de structuur van het team wordt nog verstevigd, dan zullen we zeker resultaten boeken."

In Spa staat op 9 en 10 juli een race over 3 uur op het menu, in het kader van de 25 uur VW Fun Cup, ofwel de langste race ter wereld.

Verbergt press


   



Dit artikel werd gepubliceerd in Belcar op woensdag 07 juli 2010 om 11:43


Andere publicaties op Racingworld.be...