Brands Hatch: Carlos Bueno bemant vierde Cruze - Boardman maakt debuut

Ook tijdens de zesde meeting van het FIA WTCC zal Chevrolet een vierde wagen inzetten voor een gelegenheidsrijder. Nadat eerder al Leonel Pernía en Vincent Radermecker plaats mochten nemen achter het stuur van een extra RML-Cruze, is het over een kleine twee weken de beurt aan de Braziliaan Carlos Bueno.

Voor Bueno is het de allereerste keer dat hij aan de start van een WTCC meeting verschijnt. De 33-jarige rijder heeft zijn sporen vooral verdiend in toerismeraces in Zuid-Amerika en won daarnaast tevens drie keer het, op het Amerikaanse continent immens populaire, Stock Car kampioenschap in zijn thuisland.

Naast Carlos "Cacá" Bueno zullen we ook Tom Boardman opnieuw in het WTCC mogen verwelkomen tijdens de manche te Branch Hatch. Boardman nam afgelopen jaar deel aan het kampioenschap en boekte zelfs een eerste overwinning in de Independents' Trophy op... Brands Hatch! De 26-jarige racer keert terug naar de SUNRED Engineering stal en zal instappen op een benzine-SEAT León. Afwachten dus of de Brit, die momenteel vooral actief is in het Britse toerismewagen kampioenschap, zijn resultaat van de tweede manche vorig jaar kan evenaren.


   



Martijn Wouters

Van onze redacteur

Martijn Wouters

Dit artikel werd gepubliceerd in WTCC
op donderdag 08 juli 2010 om 08:45


Andere publicaties op Racingworld.be...