25 Hours VW Fun Cup: Lagrange & De Laet ambiėren een podiumplaats

Komende zaterdag wordt in het kader van de 25 Uren VW Fun Cup de derde manche afgewerkt van het Belcar Endurance Championship. Na twee races van 150 minuten krijgt de Lamborghini LP 560 GT3 nu een wedstrijd van 180 minuten voor de wielen geschoven. Niels lukte tijdens de twee vorige wedstrijden telkens de pole. Zowel mens als machine lieten zich dus reeds opmerken in positieve zin. De eerste race op Circuit Zolder moest de youngster echter vroegtijdig de handdoek werpen met mechanische pech terwijl hij in tweede positie toefde achter zijn idool en latere winnaar, Marc Goossens. De tweede race werd afgesloten in vierde stelling nadat Danny De Laet vakkundig werd opzij gezet na de start en een pak plaatsen verloor. Beiden zijn uit op revanche en willen nu richting podium.

"Ik denk dat we over alle ingrediėnten beschikken voor een explosieve cocktail", steekt de 19-jarige Neerpeltenaar van wal. "Uiteraard ga ik trachten om opnieuw de pole te verzilveren. Een hattrick zou mooi meegenomen zijn. Maar ik ga geen extra risico's nemen. Als ik de pole ditmaal niet haal, betekent dit geen ramp. We gaan ons duidelijk focussen op de zware wedstrijd en meer bepaald op het podium. Na de 0-score van Zolder mogen we ons geen uitschuiver meer permitteren. Als de mechaniek ons niet in de steek laat, mogen we ons bij de podiumkandidaten rekenen. Tijdens mijn maidentrip in de FIA GT3 op Paul Ricard heb ik enorm veel bijgeleerd. Ik heb leren agressiever en aanvallend rijden. Ik heb mijn ogen de kost gegeven en dat zal me in de toekomst geen windeieren opleveren. We gaan ook de afsluitende FIA GT3 race in Zolder rijden. Ik ben dan op vertrouwd terrein en zal tegen die tijd ook de Lamborghini nog beter kennen. Ik heb ervaren dat Argo Racing ook op Europees niveau een topteam is", besluit de snelle Limburger.

Ook Danny De Laet staat te popelen om terug zijn bips in het kuipje van de Lambo te schuiven. "Ondanks het feit dat ik de eerste race niet reed door de defecte koppeling en ik tijdens de start van de tweede wedstrijd brutaal naar de kant werd geduwd en veel terrein verloor, kan ik niet echt zeggen dat ik ontgoocheld ben. We werden immers mooi vierde. De wagen en het team hebben hun potentieel bewezen. Wat een verschil met de vorige Lamborghini. Veel stabieler en een hogere bochtensnelheid. Zonder tegenslag mik opnieuw op een top 5 met een knipoog naar het podium".

Naast de derde manche van het Belcar Endurance Championship zal Lagrange ook uitkomen in de 25 Uren VW Fun Cup. Samen met rallyrijder Bart Loenders, Stefan Verhoeven, Bart Ooms en Kris Gielen zal hij een wagen besturen van RDR Racing. Voor Chris Gielen, die reeds jaren actief is in auto cross en crazy cross is dit zijn debuut op circuit. Gielen is trouwens als verdeler van Pandora juwelen ook sponsor van Lagrange op de Lamborghini.

GL Racing press


   



Dit artikel werd gepubliceerd in Belcar op donderdag 08 juli 2010 om 10:23


Andere publicaties op Racingworld.be...