25 Hours VW Fun Cup: Kumpen-Franchi (Audi) winnen eentonige race

De start van de Belcar in het kader van de 25H VW Fun CupMet beperkte middelen werd het bijzonder moeilijk om de wedstrijd te volgen. Ondermeer de timing liet het regelmatig afweten, wat het de teams ook moeilijk maakte om de strategie te bepalen. Bij de start nam Niels Lagrange autoritair de leiding, maar in Blanchimont leek de youngster niet snel genoeg door te komen. De Lambo-rijder zag in de remzone richting Busstop een Audi voorbij stuiven. Ook Westbrook probeerde een plaats te winnen. De Porsche-fabrieksrijder dook in een (klein) gaatje, maar Lagrange stuurde in. De Gallardo GT3 stond lang stil in het gras, terwijl Westbrook de ProSpeed Porsche richting box stuurde om op te geven met zware schade vooraan.

ProSpeed PorscheOndertussen wisselden Maes, in de andere ProSpeed auto, en Franchi (Audi) van plaats. De Porsche was een stuk sneller en het duurde niet lang alvorens Franchi de duimen moest leggen. Even later zien we nog twee opgaves in het Viage KRK kamp. Het ziet er naar uit dat opnieuw twee Dodge Viper motoren de geest hebben gegeven. Bij Wauters, Wauters en co moeten ze zich stilaan serieuze vragen gaan stellen...

Niet veel later valt de wedstrijd stil en lijkt Audi op haar eerste Belcar-zege van 2010 af te stevenen. Kumpen en Franchi nemen na één uur de leiding over, en lijken die niet meer af te staan. Ide kan tempo maken, maar niet voldoende om in het spoor te blijven van de R8 LMS. Ook een korte safety-car interventie, wegens debris in Blanchimont, kan het tij niet doen keren. Zowat het hele veld komt binnen voor de derde pitstop, waardoor nog maar weinig verandert. Lagrange-De Laet vallen nog uit, en dat is zowat het laatste wedstrijdfeit.

Audi R8 LMS van Kumpen-FranchiNa drie uur wedstrijd komt de Audi R8 LMS van Kumpen-Franchi als winnaar over de streep, met ruime voorsprong op het duo Maes-Ide (ProSpeed) en de Chad Ferrari. De vierde plaats gaat naar het Audi-duo Verbist-Longin - die het in het laatste wedstrijduur nog heel even warm kregen nadat de wagen kort vuur vatte in de pits. Normaal was de vierde plek hun deel geworden, nadat de KRK Viper van Wauters-Van Hooydonk lange tijd uitzicht had op de bronzen medaille. Een half uur voor het einde van de wedstrijd liep het echter mis. Ook het derde ijzer in het vuur kreeg met problemen af te rekenen en verloor veel tijd. De Ferrari van Thiers, ondanks elektrische problemen, kwam als vijfde over de streep - een puike prestatie van Scuderia Monza!

Winnaar in tourisme is de Belien BMW.

Foto: Martijn Wouters & Marnik Mouchaers


   



Dit artikel werd gepubliceerd in Belcar op zaterdag 10 juli 2010 om 14:27


Andere publicaties op Racingworld.be...