25 Hours VW Fun Cup: Volvo wint opnieuw na massacrash in eerste ronde

De Volvo van Van de Poele en RadermeckerDe derde wedstrijd van de dag was niet veel boeiender dan de eerste twee die we voorgeschoteld kregen. De start werd wel opgeschrikt door een massacrash, waarna de safety-car goed twintig minuten op de piste bleef. Wanneer de wedstrijd opnieuw vrijgegeven werd, kon het veld zich opmaken voor de verplichte pitstop. De Volvo van Van de Poele en Radermecker was opnieuw ongenaakbaar en domineerde de rest van de wedstrijd. Voor de tweede plaats werd het nog even spannend toen Schmetz (Gomez) en Wauters (KIA) in duel gingen. En wanneer twee honden strijden voor een been, loopt de derde ermee heen.

In de laatste ronde kwamen Schmetz en Wauters in contact. Schemtz viel stil in de grindbak, Wauters stond achterstevoren in het gras en vertrok niet opnieuw. Na een anonieme wedstrijd werd Christian Kelders tweede in de Delahaye Megane, samen met Bouvy. De derde plaats ging naar KS Motorsport, voor Harrie Stoeltie en Steve Vanbellingen. Althans, dat dachten we - want na de wedstrijd werden de BMW en de Megane van plaats verwisseld. De Delahaye Megane kreeg van de wedstrijdleiding een tijdstraf, en verliest daarom de tweede plaats.

De massacarrembolage bij de start is gelukkig goed afgelopen. Ondanks het feit dat een van de wagens overkop ging, heeft gelukkig geen enkele rijder lichamelijk leed opgelopen. Een achttal wagens verdwenen wel meteen uit de race.

Foto: Marnik Mouchaers


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Mark Kessen in BTCS op zaterdag 10 juli 2010 om 16:00


Andere publicaties op Racingworld.be...