25 Hours VW Fun Cup: Reacties na de race (deel 4)

Anthony Kumpen - W Racing Team: ""Na het wapenfeit tussen de Porsche en de Lamborghini kort na de start, kenden we een probleemloze race. Van bij het begin kon Greg het ritme van de tweede Prospeed-Porsche aan en ronde na ronde konden we onze voorsprong uitbouwen dank zij het ideaal gedrag van onze Audi R8. Na onze 2e plaats tijdens de 12 Uren, brengt deze overwinning ons terug in de running voor het kampioenschap spijts onze eerdere opgave in Zolder. En, aangezien het team duidelijk in volle progressie vertoeft, voelt dit wel goed aan.Ik kijk al uit naar de volgende wedstrijd!"

Olivier Muytjens - Level Racing: "Sommige weekends lopen niet zoals je hoopt, maar dat is autosport en sport in het algemeen zeker. Ik was bijzonder goed gestart, maar een dichting van de benzinetank begaf het, mogelijk door de uitzonderlijke hitte, en dus was het meteen afgelopen. Ik ben er van overtuigd dat onze strategie, met een zeer vroege pitstop, zeer goed was en een top-2 en mogelijk de zege waren binnen handbereik. Ik ben eigenlijk bijzonder ontgoocheld, want dit is de eerste maal dat een wagen van ons team het echt laat afweten. Ik hou er niet van dat we niet aan de finish staan, dat staat hier eigenlijk niet in het woordenboek van het team."

Bert Redant - Level Racing: "Iets voor het einde van de 180 minuten ging er een aerodynamisch onderdeel vooraan stuk en de wagen werd zeer moeilijk te besturen. De Porsche ging wat aan het dweilen en een derde plek ging verloren, we finishen op een halve minuut van het podium na drie uur racen... Voor het overige was het vooral een zeer zware wedstrijd gezien de hitte, maar dat geldt voor iedereen. De warmte in de wagens is enorm en dat maakt het racen er uiteraard niet makkelijker op. Maar goed we pakken weer punten en blijven in de running voor het podium in onze klasse, wat onze ambitie was en is."

Greg Franchi - W Racing Team: "We hadden gezegd dat we een overwinning aanvoelden en we hebben ons woord gehouden. Vanaf de oefenritten konden we de tijden van de Porsche evenaren. Onze ploeg heeft duidelijk vorderingen geboekt kwa afstellingen en dat werpt z'n vruchten af. Deze overwinning is een hele mooie beloning."


   



Dit artikel werd gepubliceerd in Belcar op woensdag 14 juli 2010 om 11:20


Andere publicaties op Racingworld.be...