25 Hours VW Fun Cup: Reacties na de race (deel 5)

Raf Vanthoor - Viage KRK Racing: "Gisteren werkte ik samen met het team om tot een oplossing te komen voor de aanhoudende problemen. De wagen voelde goed aan maar na goed anderhalve ronde moest ik al lossen en twee ronden later besloot ik de wagen in de box te parkeren. Verder rijden had geen zin. De pech blijft maar aanhouden, een oplossing hebben we momenteel niet. Dit is opnieuw een opdoffer van ons rijders en daarbij het hele team. De jongens valt niets te verwijten, die doen meer dan hun best. Momenteel is het één groot raadsel."

Koen Wauters - Viage KRK Racing: "Ik nam de start voor mijn rekening. Ik voelde dat ik de rest van het deelnemersveld kon volgen maar het werd me al snel duidelijk dat als we de finish wilden zien, we behoudend moesten rijden. Van zodra ik het tempo ook maar iets verhoogde stegen de temperaturen van water en olie. In zulke omstandigheden weet ik dat ik niet te hoog in de toeren mag gaan, snelheid moet maken in de bochten en voluit gaan op het lange rechte stuk omdat je dan extra koeling krijgt. Het vergt heel wat van je concentratie want je bent nog steeds aan het racen en je moet zoveel dingen tegelijk in het oog houden. Maar los van alle problemen draaiden we al bij al nog aanvaardbare tijden en een zesde plaats is, met alle problemen die we hebben, een uitstekende prestatie. Het positieve van het hele verhaal is dat we weten dat de Viper nog steeds competitief is. Dat geeft ons moed. We moeten nu een oplossing zien te vinden voor de problemen en van daaruit verder bouwen. Ik wens het team een pluim te geven voor hun grote inzet. Zij zoeken al weken naar oplossingen en als ze denken die gevonden te hebben krijgen ze opnieuw een tik. Het zijn fantastische gasten!

Jeffrey Van Hooydonk - Viage KRK Racing: "Bij momenten draaide ik rondjes die niet veel trager waren dan de koplopers, maar we kunnen dat niet volhouden. Toen ik het stuur overnam van Koen legde hij me uit hoe hij het aangepakt had en hij vroeg me om hetzelfde te doen. Soms had ik de indruk dat ik het misschien iets te voorzichtig aanpakte, maar we wilden absoluut finishen en dan moet je keuzes maken. Als je de problematiek van de temperaturen buiten beschouwing laat dan kan ik alleen maar vaststellen dat we een zeer goede afstelling hadden voor dit circuit en dat de remmen het uitstekend deden."

Jan Heylen - Viage KRK Racing: "Ik was goed weg en schoof na een incident tussen de Lamborghini en Prospeed Porsche op naar de derde plaats. Ik kon het tempo goed volgen tot plots een alarm afging. Vijf seconden later stond ik stil, de motor had het begeven. Ik ben bijzonder ontgoocheld."


   



Dit artikel werd gepubliceerd in Belcar op woensdag 14 juli 2010 om 11:20


Andere publicaties op Racingworld.be...