Organisator Dick van Elk blikt vooruit op Superleague Formula te Zolder

Zolder SuperleagueKomend weekend vindt op Circuit Zolder het zesde evenement van de Superleague Formula by Sonangol plaats. Circuit Zolder is een van de weinige circuits die al vanaf de oprichting van de Superleague Formula in 2008 betrokken is bij de raceklasse. Sinds 2009 is het evenement omgedoopt tot de Zolder Superleague en is Dick van Elk, bekend als organisator van de Dutch Supercar Challenge, de organisator van dit evenement. Van Elk blikt voorafgaand aan het evenement vooruit.

Als organisator van de Dutch Supercar Challenge kwam Van Elk al in 2008 in contact met de organisatie van de Superleague Formula. De Superleague Formula trok bij Van Elk vooral de aandacht door de spectaculaire races die er werden verreden. "De auto's zijn erg indrukwekkend. Het zijn grote bolides met heel veel vermogen. Wat dat betreft doet het me denken aan de Formule 1 van vroeger, waarin je kon zien dat de coureurs echt moesten vechten met de auto", aldus Van Elk. "Dat zie je tegenwoordig in de Formule 1 niet meer zo, omdat de auto's tot in de perfectie zijn doorontwikkeld. Dat is in de Superleague bewust niet het geval. Omdat de auto's niet perfect zijn, zijn ze ook niet makkelijk te besturen. Dat zie je dus ook terug in de races, waarbij de auto's regelmatig half driftend de bocht uitkomen."

Het race concept van de Superleague Formula spreekt Van Elk aan, vooral door de kortere races die op zondag worden verreden. "In de Formule 1 wordt een race na een uur meestal saai. Daarom is er in de Superleague gekozen voor twee kortere 'sprint' races van ieder 45 minuten, waarbij de tweede race bovendien een omgekeerde startvolgorde heeft. De winnaar van de eerste race begint de tweede race dus achteraan en vice versa. Dat brengt veel spektakel voor het publiek", vertelt Van Elk. "Tot slot is er ook nog de Super Final, waarbij de zes beste coureurs van die dag in slechts een paar ronden 100.000 euro kunnen verdienen. Het is dus logisch dat de coureurs daar alles geven."

De afgelopen weken kreeg de organisatie regelmatig vragen over de verdeling van de tribunes, omdat daar na het WTCC op Zolder veel onduidelijkheid over was ontstaan. "Wij willen een open evenement. Bij de Zolder Superleague heb je met een paddockkaart toegang tot de paddock waar alle teams staan. Tevens heb je met een paddockkaart toegang tot alle tribunes, behalve de overdekte tribune tegenover het pitsgebouw", aldus Van Elk. "Ook is het gedeelte boven het pitsgebouw toegankelijk met een paddockkaart. Overigens worden vroege vogels op zondag beloond, want tot 9:45 uur is de pitstraat open voor al het publiek."

Van Elk is hoopvol voor komend weekend. In tegenstelling tot eerdere jaren, waarin het vaak regende, wordt er goed weer voorspeld en ook de voorverkoop verloopt momenteel beter dan verwacht. "We zitten nu al ruim boven het aantal in de voorverkoop verkochte kaarten in vergelijking tot afgelopen jaar. Bovendien zien we dat ook onze website www.zoldersuperleague.be vele malen beter wordt bezocht dan in 2009. Dat geeft toch aan dat veel mensen geďnteresseerd zijn", legt Van Elk uit.

Tot slot valt het Van Elk op dat veel mensen die vorig jaar het evenement bezocht hebben dit jaar weer terugkeren. "We kunnen in de statistieken zien dat 70% van de mensen die vorig jaar een kaartje kocht in de voorverkoop dit jaar ook al een kaartje heeft gekocht. Dat geeft aan dat het evenement hun goed is bevallen. We hebben dit evenement altijd gezien als een meerjarenplan dus ik ben blij om te zien dat mensen terugkeren. Het is ons doel om het evenement nog vele jaren te organiseren, dus we hopen dan ook nog lang deel uit te mogen maken van de Superleague Formula-kalender", besluit Van Elk.

SF press


   



Dit artikel werd gepubliceerd op woensdag 14 juli 2010 om 19:01


Andere publicaties op Racingworld.be...