Total en de 24 Uur van Francorchamps: een lange geschiedenis

Sinds de jaren '90, toen het reglement van de wedstrijd nog voor toerismewagens open stond, heeft de Groep Total, onder de noemer van FINA, succesvol geïnvesteerd in raceteams, met zeven zeges als rijk resultaat. In 2001 maakten de toerismewagens plaats voor de GT-wagens en al in 2002 kon Total opnieuw juichen, met een zege van de Chrysler Viper GTS-R van Team Larbre Competition, met onder meer een zekere Vincent Vosse achter het stuur. In 2006 rijdt Eric van de Poele met een Maserati MC12 ondersteund door Total als eerste over de meet.

Total is ook voor de vierde opeenvolgende maal titelsponsor van de Total 24 Hours of Spa.

Dit seizoen heeft Total een enorm actie uitgewerkt via de 500 tankstations in België en Luxemburg. Een « scratch & win » bood onze klanten de mogelijkheid om één van de 70.000 toegangstickets voor de wedstrijd te winnen, naast drankbonnen, maaltijden of andere prijzen. De andere departementen van Total (stookolie, smeermiddelen en gas in flessen) hebben ook bijgedragen tot de promotie van de wedstrijd.

In het totaal waren niet minder dan 100.000 algemene inkomtickets te winnen. Wij steunen op alle mogelijke manieren de organisator van het evenement om de grote massa naar het circuit te halen.

Op sportief vlak zet Total zijn inspanningen ook verder en dat in de vorm van een samenwerking met de Belgian Audi Club, waarbij Benjamin Bailly in F2 en uiteraard ook het Audi-team WRT in de Belcar worden gesteund. Het ligt dan ook in de lijn der verwachtingen dat Total met dezelfde partners in Spa verder werkt en zo ondersteunt Total, samen met de Belgian Audi Club en d'Ieteren, twee Audi R8 GT3 LMS van team WRT: het viertal Greg Franchi- Vincent Vosse-Frank Stippler-Frank Biela met n° 72 en Stéphane Lémeret - Kurt Mollekens - François Verbist - Stéphane Ortelli met n°73.

Op technisch vlak is de Groep Total ook betrokken in de automobielindustrie via de merken Total, FINA en ELF. Het spreekt dan ook voor zich dat de autosport een perfect platform vormt om onze producten in extreme omstandigheden te testen en te bewijzen. Onze samenwerking met Citroën (WRC), Peugeot (Le Mans Series, 24 Uur van Le Mans en IRC) Renault en Red Bull (F1) of Honda (Moto GP) laat ons toe dit te doen met hoogwaardige partners. Op die manier houden we ook de vinger aan de pols in de sectoren waarin we actief zijn en evolueren onze brandstoffen en smeermiddelen voortdurend.

Deze « knowhow » wordt erkend door topteams en ook door de hoogste autosportinstanties, want Total is de unieke leverancier voor het FIA GT1 World Championship en alle andere FIA GT-kampioenschappen. Uiteraard rijden ook alle wagens in de Total 24 Hours of Spa op Total CM G2.

Deze brandstof, ontwikkeld door Total Additieven en speciale brandstoffen (Total ACS) bevat 10% ethanol van de tweede generatie. Deze ethanol heeft als basis afval en resten uit land, tuin en bosbouw en doet geen beroep meer op producten uit de agro-industrie. Op die manier draagt de brandstof bij tot de vermindering van uitstoot van broeikasgassen.

Total press


   



Dit artikel werd gepubliceerd op donderdag 29 juli 2010 om 21:00


Andere publicaties op Racingworld.be...