Verdonck: "Pitstops moeten beter!!!"

Morgen is de International F3000 karavaan reeds present op het circuit gelegen in het Eifelgebergte in Duitsland. Daar wordt op de Nürburgring de grote prijs van Europa gereden. Een zeer drukke periode dus voor Nico die een klein weekje na de twee zwaarste circuits op de kalender alweer aan de slag moet met zijn Lola B2/50.

Nico reed in de Grote Prijs van Monte Carlo een zeer verdienstelijke wedstrijd gezien zijn geringe ervaring met de wagen en gedurende het ganse weekend stuurde hij foutloos doorheen de nauwe straten van Monaco. Op die manier deed hij kostbare ervaring op voor het vervolg van het seizoen.

"Ik was zeer tevreden met mijn prestatie in Monaco maar we moeten echt iets doen aan die slechte pitstops”, aldus Nico. “Het is nu reeds drie keer op drie wedstrijden mis gelopen met de stops waardoor ik reeds mijn eerste punten aan mijn neus voorbij zag gaan en dat mag niet meer gebeuren. Er is trouwens niets zo démotiverend als op die manier de seconden verliezen waar je in het verloop van de wedstrijd je ziel uit je lijf voor rijdt. Ik verloor een gemiddelde van vijftien seconden per race door die slechte stops en die kan je echt nooit ophalen, zeker niet wanneer je zoals ik dan ook nog alle circuits moet leren kennen met een auto die je nog niet voor de volle honderd procent onder de knie hebt."

Niets meer aan het toeval overlaten dus, die stops moeten gewoon beter zodat Nico stilaan kan gaan meestrijden voor de punten. Hier op de Nürburgring krijgen we uiteraard een heel andere Grand Prix dan in Monaco. Je hebt hier weer uitloopstroken en dan kan je toch wel net iets meer risico inbouwen en voor een goede tijd gaan in de Qualif zonder het risico om de auto plat te rijden.

Voor de rookies dus toch wel heel wat gemakkelijker om je aan zo'n circuit aan te passen. Een vast gegeven op de Nürburgring zijn natuurlijk de variabele weersomstandigheden waardoor het ineens kan gaan regenen wanneer het heel het weekend mooi weer is geweest. Op die manier zijn er in de races in het verleden reeds onuitgesproken resultaten opgemeten. Op dit circuit is dus echt alles mogelijk. Ook nog is het zo dat Nico de auto steeds beter onder de knie krijgt, dus we kunnen echt uitkijken naar zijn prestaties dit weekend.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Mark Kessen in Internationaal op woensdag 26 mei 2004 om 16:25


Andere publicaties op Racingworld.be...