Drie vragen aan Bert Longin

Goed een week na de 24 Uur van Spa en twee weken voor de 24 Uur van Zolder heeft Bert Longin twee weekends zonder autosport. In Spa reed hij aan het stuur van de Triple H Maserati MC12 samen met Nico Verdonck naar een vierde en achtste plek in de Belgische manche van het WK GT1, terwijl de ALD Ferrari 430 GT2, die Longin deelde met Eric van de Poele, Gimmi Bruni en Toni Vilander, jammer genoeg door een crash uitgeschakeld werd, op het ogenblik dat het viertal de leiding van de race in handen had. Tijd voor een gesprek met de beste Belgische vertegenwoordiger in het FIA GT1 World Championship.

Bert, je hebt een druk weekend achter de rug, hoe kijk je nu op het Belgische WK-weekend terug?
"Voor wat de 24 Uur van Spa betreft, kijk ik bijzonder gelukkig op het weekend terug. Dat mag misschien wat vreemd klinken na de opgave, maar toch, ik heb werkelijk een schitterend weekend achter de rug. Het ongeval is een race-incident, op een ogenblik dat wij aan de leiding lagen, wat uiteraard hard aankomt. Op het moment zelf kon ik er zeker niet mee lachen, maar naderhand analyseer je de race en het volledige weekend en dan zie je al die positieve aspecten. We waren één hecht team, de sfeer was schitterend, de Ferrari liep als een klok en het zag er goed uit. Dat onthoud ik en niet het ongeval van 's morgens. Ook de steun van de sponsors en de vrienden was enorm, neen deze editie van de 24 Uur van Spa was voor mij een bijzondere, al had ik uiteraard graag een eerste zege gevierd."

En wat onthoud je van de GT1?
"Eveneens een zeer sterk weekend, niet enkel vanwege de vierde en achtste plek in de races en de goede kwalificatie, maar opnieuw omdat het hele plaatje klopte. De samenwerking met Nico Verdonck, die het schitterend deed bij zijn debuut, het team, de sfeer, de sponsors, het was allemaal top. Na het weekend hebben we wel het nieuws gehad dat de motor enkele pk's mistte en dat heeft ons wat parten gespeeld, vooral bij de start en op de zeer snelle stukken, waar er toch wat van zijn in Spa. Maar goed, het was een sportief zeer hoogstaand weekend en ik wil op deze weg verder werken en waarom niet met Nico?"

Hoe loopt het seizoen nu verder?
"Wel eerst en vooral is er de 24 Uur van Zolder, die ik in principe met First Motorsport rijdt, het team waarmee ik vorig jaar de teamtitel in de Belgian GT behaalde. De Porsche 997 GT3 Cup S is een schitterende wagen voor die race, getuige onze tweede plek algemeen en onze winst in GT3 afgelopen jaar. Ik denk dat we die prestatie kunnen overdoen en waarom niet verbeteren. Ik geloof er alvast in. Verder loopt het seizoen uiteraard via het FIA GT1 World Championship en de Belcar, met nog vijf raceweekends aan het stuur van de Maserati MC12 in het WK GT1 en nog twee in de Belcar met de Audi R8. Maar ik ben al bezig met het seizoen 2011, waarin ik vooral één race zeker wil betwisten en dat is Le Mans, maar meer daarover volgt later wel."

BL press


   



Dit artikel werd gepubliceerd op zondag 08 augustus 2010 om 11:24


Andere publicaties op Racingworld.be...