24 Hours of Zolder: Enkel de First Porsche loopt als een klokje...

First Motorsport - Porsche 911 GT3 Cup S Ondanks het feit dat er slechts twintig starters zijn, hebben de rijders de wagens in de eerste wedstrijduren blijkbaar zwaar belast. Na goed tien uur wedstrijd is de Porsche 911 GT3 Cup S van First Motorsport de enige van de koplopers nog niet in de problemen is gekomen. Alle andere deelnemers hebben reeds een onvoorzien bezoekje aan de box gemaakt. De problemen zijn legio. Een afgebroken voorophanging bij de KRK Viper, aanhoudende motorproblemen bij Topcats, KS, Chad en NGT Racing 2. Ook de Speedlover boys werden ver teruggeslagen nadat de Porsche mooi in de top-vijf was komen postvatten. McDonald's Racing heeft intussen ook de handdoek geworpen.

Ook bij Limburgs Racing Team heeft de pechduivel even toegeslagen, maar zij wisten de schade te beperken. Franssen²-Derdaele² toeren nog steeds rond op een uitstekende tweede plaats, op 6 ronden van de leiders. First Motorsport teameigenaar Jo Jamers controleert de wedstrijd en het ziet er naar uit dat de puzzelstukjes eindelijk goed vallen voor de tuner uit Zolder... maar er zijn nog steeds 14 uur te gaan alvorens de zwart-wit geblokte vlag zal vallen. Vijf ronden achter de Limburg Racing Porsche vinden we ... nog een Limburgse Porsche - ditmaal een exemplaar uit de stal van AD Sport. Zij staan echter stil in de box met een probleem... en verliezen waarschijnlijk snel hun positie aan NGT.

NGT Racing 1 heeft een achterstand van 16 ronden, nog steeds een gevolg van de sortie van Ruben Maes in het eerste wedstrijduur. De West-Vlaming slipte op een oliespoor en knalde in de muur. Na langdurige herstelwerkzaamheden kon de NGT Porsche opnieuw het veld vervoegen en na een lange remonte komen ze op de vierde plaats postvatten. Zonder de crash hadden we dus een mooie strijd voor de leidersplaats kunnen zien. De top-vijf wordt afgerond door de Porsche van Scuderia Monza - reeds op 25 ronden...

Na bijna tien uur wedstrijd kunnen we alleen maar concluderen dat Kumpen-Longin-Beliën-Haane letterlijk de laatsten der Mohikanen zijn.

Foto: Marnik Mouchaers


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Mark Kessen in Nationaal op zondag 22 augustus 2010 om 01:56


Andere publicaties op Racingworld.be...