24 Hours of Zolder: First telt de uren af - 35 ronden voorsprong voor Kumpen en co!

Belien Motorsport - BMW 120DZelden heeft een team de 24 Hours of Zolder zo gedomineerd als First Motorsport in 2010. Jo Jamers maakte voor de start van deze editie zijn ambitie duidelijk, en de tuner uit Zolder is blijkbaar de enige die zijn zaakjes op orde heeft. De Porsche 911 GT3 Cup S tikt als een Zwitsers klokje, alwaar de concurrentie het laat afweten met mechanische defecten. NGT 1, na een crash in de openingsfase, werd opnieuw ver teruggeslagen met een kapotte cardanas. AD Sport verdween na 12 uur koers voorgoed uit wedstrijd, hoewel de GT2 Porsche bijna zeker was van een podiumplaats. Ook KRK Racing heeft eindelijk de handdoek geworpen, nadat het team na tien uur wedstrijd nog de linkerophanging moest vervangen.

Hoe zit het dan met Derdaele²-Franssen²? Limburgs Racing Team kreeg dertig ronden aan de broek, maar ligt nog op een uitstekende tweede plaats. Toch kunnen de Limburgers niet op hun lauweren rusten. Niemand minder dan Scuderia Monza loert om de hoek. Zij hebben een achterstand van vier ronden, maar de familie Thiers met Vanmoerkerke als vierde man willen in deze editie zeker hoge ogen gooien!

Recy Racing Team - BMW 120DDe opmars van de diesels duurt voort. Als het érgens spannend is, dan is het wel in het duel om de leiding in TD. Belien Motorsport en Recy Racing wisselen constant stuivertje en maken er een mooi schouwspel van. De beide diesels staan mooi als vierde en vijfde geklasseerd, voor NGT 1, dat toch wel met hoge verwachtingen naar Zolder was afgezakt. Level Racing leek ook lange tijd in de running voor een podiumplaats maar het team rond Olivier Muytjens kreeg ook met tegenslagen af te werken. De top-tien wordt vervolledigd door First 2, Speedlover en MI Racing. De laatstgenoemde zit echter al op 100 ronden van de leiders...

Foto's: Marnik Mouchaers


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Mark Kessen in Nationaal op zondag 22 augustus 2010 om 09:40


Andere publicaties op Racingworld.be...