Oschersleben: Race 1: Chevrolet aan de haal met de overwinning!

Een sprint naar de eerste rechtse met heel wat duw en trekwerk en bij het uitkomen van de bocht zijn het twee Chevrolets aan de leiding. Robert Huff en Alain Menu weten allebei hun Cruze's voorbij de BMW 320i van de pole-sitter Augusto Farfus te tikken; iets wat niet onopgemerkt bleef bij de wedstrijdleiding. Huff krijgt dan ook een drive through voor het wegduwen van de RBM BMW. Maar daar eindigt het verhaal niet. Om onverklaarbare reden komt 'Huffy' de pits niet binnen, met een zwarte vlag en diskwalificatie als gevolg.

Ook Gabriele Tarquini heeft al bij aanvang van de wedstrijd problemen. Hij rijdt weliswaar heel traag rond op het circuit, om een beetje verder de SEAT Leon TDI puntenloos aan de kant te parkeren. Dit zal ongetwijfeld zijn weerslag kennen in het klassement waar de Italiaan een voorlopig tweede plaats bekleedt. Op dit toch wel lastig circuit voor de SEAT's is het Tom Coronel die met een mooie vierde plaats de eer van de Spaanse armada weet hoog te houden .

Uiteindelijk weet Alain Menu als eerste de finishlijn te passeren met Augusto Farfus in de RBM BMW in zijn zog. Goed voor de eerste overwinning voor de Zwitser die eerder dit seizoen niet van pech gespaard bleef. Yvan Muller doet een heel goede zaak voor het klassement; hij weet nog net de derde plaats te pakken met de daaraan verbonden 15 punten. Bij de independents is het Poulsen Racing die als eerste eindigt. Ook geven we nog even mee dat Michelisz de achtste plaats bereikt en daarmee meteen de pole voor race 2 claimt.

Uitslag Race 1

1. Alain Menu - Chevrolet Cruze
2. Augusto Farfus - BMW 320i
3. Yvan Muller - Chevrolet Cruze
4. Tom Coronel - SEAT Leon TDI
5. Tiago Monteiro - SEAT Leon TDI


   



Frank Van Waeyenberghe

Van onze redacteur

Frank Van Waeyenberghe

Dit artikel werd gepubliceerd in WTCC
op zondag 05 september 2010 om 14:25


Andere publicaties op Racingworld.be...