Silverstone: Peugeot wint - Audi pas derde - Sarrazin opnieuw kampioen

Het doek over de LMS 2010 is in Silverstone gevallen. Audi leek uit op een revanche nadat in de kwalificaties de beide R15 TDI naar de eerste startrij snelden. Lang duurde het echter niet... want al in de opwarmronde zagen we de Audi van Bernhard van de baan spinnen op koude banden. Bernhard kon zijn tweede plaats terug inpikken voor de start gegeven werd maar al snel gingen de Peugeots hem voorbij. Ook McNish moest de Peugeots laten voorgaan... en niet veel later verdween de Audi #7 uit de wedstrijd met een mechanisch defect. Voor het eerst sinds 2006 (!) kreeg Audi te kampen met een opgave te wijten aan een technisch probleem.

De Peugeots van Minassian-Davidson en Lapierre-Sarrazin domineerden de wedstrijd de race. Voor Sarrazin betekent het meteen ook de kampioenstitel. Bernhard en Capello finishten derde, op bijna één ronde achterstand. Capello bekloeg zich na het vallen van de vlag over onderstuur. De Audi was in Silverstone onderweg met een high downforce pakket, maar dat pakte niet meteen goed uit. Onze landgenote Vanina Ickx finishte als zesde algemeen, maar wel op zes ronden van de winnaars.

LMP2 was een kolfje naar de hand van Leventis-Watts-Kane. De titel in LMP2 gaat naar RML. In LMGT1 maar één wagen in Silverstone. De Larbre Saleen was dus meteen ook de winnaar in de klasse. LMGT2 bood een prachtige strijd om de zege. Aston Martin, Porsche en Ferrari gaven elkaar geen duimbreed toe. Lange tijd zag het ernaar uit dat de Vantage voor een verrassing zou worden, maar een drive through en een late splash en dash deden het tij keren. Bruno-Melo zegevierden voor AF Corse. ProSpeed Porschisten Holzer-Westbrook finishten knap tweede. Bell-Turner mochten met de Aston Martin Vantage GT2 toch nog naar het podium voor de bronzen medaille. Met de vijfde plaats zijn Lieb-Lietz (Felbermayr Porsche) zeker van de titel.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Mark Kessen in LMS op maandag 13 september 2010 om 21:24


Andere publicaties op Racingworld.be...