Francorchampagne: Lagrange & De Laet azen op revanche

Niels Lagrange & Danny De Laet trekken komend weekend terug richting Ardennen voor de vierde manche van het Belcar Endurance Championship. De beide Argo Racing-piloten hebben met de Lamborghini Gallardo LP560 GT3 reeds een mooi parcours afgelegd, maar de mechaniek had daar blijkbaar een andere mening over. De jonge Neerpeltenaar lukte reeds drie poles op rij. Dit onderstreept niet alleen de capaciteiten van Niels Lagrange, maar ook de intrinsieke snelheid van de Lamborghini.

"Uiteraard ga ik opnieuw trachten om de pole te verzilveren", doet Lagrange uit de doeken. "Ik lukte een loepzuivere hattrick en een vierde pole op rij zou uiteraard mooi meegenomen zijn. Maar niet ten koste van alles. In droge weersomstandigheden zal ik een poging wagen, maar bij een natte ondergrond zal ik geen risico's nemen. Ik kan me geen uitschuiver permitteren. Dit is reeds de vierde race en we stonden tot hiertoe nog maar eenmaal aan de finish. Tot tweemaal toe liet de versnellingsbak ons in de steek op een moment dat we uitzicht hadden op het podium. Ik mag er niet aan denken waar we mogelijk hadden kunnen staan in de tussenstand van het kampioenschap. Bij Argo Racing hebben ze ons nu verzekerd dat het probleem is gedetecteerd en opgelost. Tijdens de komende race over vier uren is een pole zeker geen prioriteit. Als we tijdens de start mee zijn met de goede trein ben ik reeds tevreden", besluit Niels Lagrange.

Ondertussen kon Lagrange tussen de 2de en de 3de Belcar race wel een mooie vijfde plaats wegkapen in de FIA GT3 op Paul Ricard. Ten huize Lagrange is men trouwens druk in de weer om Niels ook tijdens het FIA GT3-weekend op Circuit Zolder terug de Belgische kleuren te verdedigen tussen het Europees GT3-geweld. Ondertussen zaten Niels en Danny niet stil. Ze namen deel aan de 24 Hours of Zolder. Daarin kaapte Niels in de BMW 120d van Beliën Motorsport een prachtige vierde plaats algemeen weg en de overwinning in de Klasse Tourisme. Danny had minder geluk. Hij was onderweg met de Porsche 911 GT2 van AD Sport en viel uit met technische averij op een moment dat hij in tweede positie toefde.

Ook Danny De Laet staat terug op scherp en lonkt naar het podium.
"Het is een poos geleden dat we nog aan de bak kwamen met de Lamborghini en ik heb er terug zin in. Voor mijn part mag het best regenen. De races met Lamborghini tijdens de twee voorbije seizoenen hebben me een pak ervaring opgeleverd in allerlei weersomstandigheden. Maar de pech mag nu wel eens stoppen. Als Dame Fortuna ditmaal aan onze zijde staat mogen we gerust richting podium lonken. Zelfs tijdens de vorige race over drie uren, toen Niels reeds in de eerste ronde werd aangetikt en een wiel moest wisselen, konden we nog terug vechten naar de derde plaats. Als de schakelbak het ditmaal houdt willen we een duchtig woordje meepraten vooraan", besluit een op revanche azende Danny De Laet.

GL Racing Press


   



Dit artikel werd gepubliceerd in Belcar op dinsdag 14 september 2010 om 15:15


Andere publicaties op Racingworld.be...