Francorchampagne: Stephan Polderman wil voorsprong verder uitdiepen

Na het desastreuze weekend in het Franse Dijon, waar Stephan Polderman een vrije val maakte in het klassement binnen de Klasse T2 van de BTCS, heeft de restauranthouder uit het Nederlandse Sluis de scheve situatie opnieuw recht gezet. Samen met zijn snelle landgenoot Jaap van Lagen pakte hij de volle puntenpot tijdens de 12 Hours of Spa en kwam terug in het kielzog van de leiders. In het voorprogramma van de 25 Uren VW Fun Cup schudde Polderman nog eens flink aan de boom en via een overwinning en een tweede plaats mocht hij opnieuw als leider huiswaarts.

"Dat is het pure aan autosport en daar doen we het ook voor", aldus de Nederlander die stilaan de adrenaline opnieuw voelt stromen. De Clio-rijder telt nu 6 punten voorsprong op zijn landgenoten, de gebroeders Grouwels en 17 punten op Xavier Stevens.

Maar Polderman heeft reeds een 0-resultaat als schrapresultaat op zijn actief tegenover respectievelijk 5 & 7 voor Grouwels en Stevens. En dat spreekt uiteraard ook in zijn voordeel. Stephan zit dus op rozen en kan nu reeds zijn races afwerken in functie van het kampioenschap.

"Daar doe ik niet aan mee", gaat Polderman verder. "Het is koers en dan gaan we zo snel mogelijk en geven het beste van onszelf. Ik beleef er persoonlijk weinig plezier aan door nu reeds te rijden in functie van het kampioenschap. Ik wil steeds de snelste zijn. Ook komend weekend ga ik opnieuw trachten om twee sterke kwalificaties te rijden om zodoende terug tussen de T3-wagens te staan bij de start. Zodoende kan ik zoals steeds reeds een gat trekken tijdens de eerste ronden. Ik hoop dan ook op een zware oppositie vanuit de hoek van de Honda's van Barwell en Surinx, de Toyota Altesa en de Clio's van ondermeer Grouwels en Stevens. Ik wil vechten voor ieder puntje. En indien ik komend weekend terug wat afstand kan nemen in het kampioenschap, dan is de doelstelling om de titel veilig te stellen tijdens de eerste manche van het slotweekend op Circuit Zolder in het kader van de FIA GT3. Tijdens de laatste manche van dat weekend kan ik dan eens lekker zot doen en de limieten gaan verleggen. Eindigt de rit dan in de kattenbak, dan heb ik de titel dan toch reeds vast. Na twee titels op rij in de Dunlop Endurance Cup zou ik er graag een vervolg aan breien in de BTCS".

"Maar laten we vooral het vel van de beer nog niet verkopen. Er zijn nog vier manches te gaan en bij de minste tegenslag kunnen de kaarten volledig worden herschud", besluit de Monster Energy-piloot.

Polderman Press


   



Dit artikel werd gepubliceerd in Belcar op woensdag 15 september 2010 om 15:32


Andere publicaties op Racingworld.be...