Francorchampagne: Volvo zonder problemen naar de zege in race 1

DB Motorsport - BMW 320dDe eerste race voor het Belgisch kampioenschap voor touringwagens ging reeds van start om 9:40 vanochtend. De van op pole gestarte KIA van Koen en Kris Wauters kan bij aanvang het tempo van de leiders niet volgen en valt terug naar een zesde plaats, terwijl de Volvo S60 van Radermecker/Van De Poele meteen het commando overneemt. Het trio KIA's vallen na de pitstops terug naar plaats vier tot en met zes. Het waren uiteindelijk de twee titelkandidaten, De Volvo S60 en de Renault Mégane, die het onderling uitvochten.

Enkel de BMW silhoutte van KS Motorsport , de Renault Mégane van Delahaye Racing en de Volvo S60 blijven in dezelfde ronde en met Vincent Radermecker achter het stuur wordt de ene snelle ronde na de andere gereden. Hij slaagt er in na de pitstops een mooie kloof te slaan op de eerste achtervolger Christian Kelders in de Renault Mégane. Door de overwinning van Radermecker/Van De Poele komt de Volvo tot op 20 punten van de leidende Mégane.

In T3 is het de BMW 320d #36 van van het Nederlandse DB Motorsport die de overwinning in de klasse op zak steekt en een zesde plaats algemeen. In T2 tenslotte zijn de Honda Civics oppermachtig en gaat de overwinning naar Daerden/Van Kelst voor het Surinx racing team.

Uitslag Race 1:

1. Radermecker/Van De Poele - Volvo S60
2. Bouvy/Kelders - Renault Mégane
3. Vanbellingen/Stoeltie - BMW 32O
4. Ian Dockerill - KIA Pro C'eed
5. Werner Moonens - KIA Pro C'eed

Foto: martijn Wouters


   



Frank Van Waeyenberghe

Van onze redacteur

Frank Van Waeyenberghe

Dit artikel werd gepubliceerd in BTCS
op zondag 19 september 2010 om 11:53


Andere publicaties op Racingworld.be...