FIA GT3: Familie Derdaele lonkt opnieuw richting podium

Met twee overwinningen, een tweede en een derde plaats zijn vader en zoon Derdaele met geen stokken weg te slaan van het podium in de Belcar GT Open en gaan zodoende met een goed gevoel richting Circuit Zolder. Daar vindt komend weekend de vijfde manche plaats van het Belcar Endurance Championship. Een race over 125 minuten met twee verplichte pitstops. En dit in het kader van de Belgische manche van het FIA GT3 Championship. Eén van de topweekends van het seizoen dus.

"Met een puntenscore van 34 op 40 zijn we momenteel de primus van de klas", beaamt Patric Derdaele. "Ik ben blij dat we na drie wedstrijden op rij in Francorchamps nog eens naar onze thuisbasis kunnen afzakken. Ik heb steeds gehoopt om als leiders in het kampioenschap terug naar Zolder af te zakken, waar de laatste twee wedstrijden worden verreden en dus ook het kampioenschap wordt beslecht. Voor mijn sponsors is Zolder de ideale locatie om het kampioenschap af te sluiten".

Na vier races is de familie Derdaele erin geslaagd om een grote kloof te slaan met de andere titelpretendenten in de GT Open. In hun Porsche van First Motorsport tellen ze een voorsprong van 20 punten op hun naaste belagers. Evenveel als er tijdens de komende race kan worden verdiend. Ook in het algemeen Belcar Championship doen ze het niet onaardig met een 7de plaats tussen de horde GT3-wagens voor twee Ferrari's, een Lamborghini en een Aston Martin.

"Wat er komende zondag ook gebeurt; het kampioenschap zal worden beslecht tijdens de afsluitende 10 Hours of Zolder", gaat Patric verder. "We staan er uiteraard goed voor en viseren opnieuw een podiumplaats. Indien we de voornaamste titelpretendenten opnieuw kunnen voorblijven en onze voorsprong nog iets verder kunnen uitdiepen, starten we in een zetel tijdens de afsluitende 10 Hours of Zolder. Maar we moeten met beide voeten op de grond blijven. De 10 Hours of Zolder blijft de scherprechter in het kampioenschap. Pas na 2,5 en 5 uren wedstrijd en de daaraan verbonden puntendeling kunnen we een definitieve round up maken. De titel binnenhalen voor eigen volk zou prachtig zijn, maar laten we ons eerst concentreren op de wedstrijd van komende zondag".

"Ik wil terug winnen, of toch ten minste als eerste Porsche worden afgevlagd na de Mosler" treedt een enthousiaste Dylan Derdaele zijn vader bij. "De Mosler is normaliter niet te pakken. Maar hij is ook een pak gulziger dan onze Porsche. Dus misschien via een goede strategie en mits wat geluk bij een eventuele safety car kunnen we het verschil maken. Ik ben in ieder geval blij dat we terug aan de bak kunnen op Circuit Zolder. Het is technischer dan Francorchamps en ik ken de omloop als mijn broekzak. Ik onderschat de concurrentie niet. Het wordt een korte race over 125 minuten en de verschillen zullen klein zijn. Ieder foutje zal zwaar worden afgestraft. Ik hoop nog een paar punten uit te lopen voor we richting 10 Hours of Zolder gaan".

Ook Jo Jamers van First Motorsport wil nog niet in de toekomst kijken en concentreert zich nu op de wedstrijd van zondag aanstaande. "De Mosler is inderdaad baas in de Belcar GT Open, maar wij beschikken over een zeer goede en betrouwbare Porsche. De motor werd pas voor de laatste race in Francorchamps gereviseerd terwijl de versnellingsbak en de koppeling nieuw zijn. Deze wagen heeft reeds vele veldslagen gewonnen en verkeert in topconditie. Ook Patric en Dylan weten waarmee ze bezig zijn. Nu is het uitkijken of we een goede strategie kunnen uitwerken en terug een uitstekende prestatie neerzetten na twee overwinningen en vier podiumplaatsen op rij".

Belgium Racing press


   



Dit artikel werd gepubliceerd in Belcar op dinsdag 05 oktober 2010 om 23:02


Andere publicaties op Racingworld.be...