FIA GT3: Ijzersterke pole voor KIA!

Chad Racing - KIA Pro_Cee'dMet twee sprintraces van 60 minuten op het menu, valt dit weekend het doek over de editie 2010 van de Belgian Touring Car Series. Met de seizoentitel bijna voor het derde op eenvolgend jaar op zak, wordt dit weekend meer dan waarschijnlijk een mooie afsluiter voor het Team Delahaye Racing. Indien de Renault Mégane in de eerste race de top tien haalt, zijn Bouvy en Kelders zeker van seizoenwinst.

Op een zon overgoten Circuit Zolder worden de kwalificaties voor race 1 afgewerkt. Bij aanvang is het enkele minuten uitkijken bij het insturen van de Rea waar de BMW 130i van Buffet/Buffet (#32) de motor opblaast en aldaar een aanzienlijk oliespoor nalaat. De beslissing voor de superpole valt uiteindelijk in de laatste minuten wanneer de in ons land vrijwel onbekende Tom Ferrier een bijna perfect 'rondje Zolder' weet af te leggen in de KIA Pro C'eed van Chad Racing. De ploegmaat van Ian Dockerill klokt af met een supertijd van 1:33.910. Ruben Maes, die dit weekend Van Bellingen bij KS Motorsport vervangt, moet al op bijna twee seconden volgen in de BMW Silhoutte. Derde plaats op de startrij gaat naar de Volvo S60 van Radermecker/Van De Poele.

De T3 klasse wordt aangevoerd door de diesel van DB Motorsport (#36) en in T2 is het de voorlopige leider in die klasse Stephan Polderman die de Renault Clio van Polly's op de twintigste plaats algemeen neerzet wat meteen goed is voor de besttijd in T2.

Uitslag Q1 :

1. Dockerill/Ferrier - KIA Pro C'eed
2. Maes/Stoeltie - BMW M3
3. Radermecker/Van De Poele - Volvo S60
4. Wauters - KIA Pro C'eed
5. Bouvy/Kelders - Renault Mégane

Foto: Martijn Wouters


   



Frank Van Waeyenberghe

Van onze redacteur

Frank Van Waeyenberghe

Dit artikel werd gepubliceerd in BTCS
op zaterdag 09 oktober 2010 om 12:31


Andere publicaties op Racingworld.be...