12 uur van Hongarije: Lechner en JWA eerste koplopers

Bij fraai zonning herfstweer startte vanmorgen, precies volgens plan om 10.00 uur, de derde editie van de 12H of Hungary, de twaalf-uursrace voor GT's, toerwagens en 24h-specials, georganiseerd door het Nederlandse bureau CREVENTIC. De James Watt Automotive-Porsche 911 GT3 RSR (Paul Daniels/Robert Bell/Darryl O'Young), die gisteren in de kwalificatie het snelst was, verdedigde met Bell achter het stuur bij de vliegende start van de race de leiding, maar nog tijdens de eerste ronde nam de Lechner Racing-Audi R8 LMS (Philip König/Niki Mayr-Melnhof/Thomas Gruber/Walter Lechner jr), bestuurd door Mayr-Melnhof, de eerste plaats over. In de 29e ronde herstelde Rob Bell de rangorde door met Mayr-Melnhof van positie te wisselen. Na één uur in de wedstrijd rijdt de Porsche nog steeds aan de leiding, maar gedurende de eerste 60 minuten bedroeg het verschil tussen de Audi en de Porsche nooit meer dan een halve seconde.

Intersport Racing (Kevin Clarke/Wayne Gibson) was het eerste team dat een pitstop maakte. De BMW M3 kwam na zo'n 30 minuten binnen en staat een half uur later nog steeds in de pits voor reparatie. Voor de rest waren er in het eerste uur van de race geen noemenswaardige incidenten. Alle overige 22 auto's rijden zonder problemen hun ronden. Afgezien van het duel tussen de Audi en de Porsche om de algehele leiding in het veld was de beste strijd om de kop in een klasse waarschijnlijk de competitie tussen de VDS Racing Adventures-Ford Mustang (Raphael Van Der Straten/José Close) en de Gmaxx Racing-Corvette ("Ed Nicelife"/Boleslav Waszek/Arno Klasen). Terwijl de Corvette later iets terugviel, kon de Ford de leiding in de klasse overnemen.

Lechner Racing kende een goed begin van de racedag door in de warm-up in de vroege ochtend de snelste tijd neer te zetten (1:52,419 minuten), gevolgd door de Bovi Motorsport-Brokernet Silversting en de Gmaxx Racxing-Corvette.


   



Dit artikel werd gepubliceerd op zaterdag 09 oktober 2010 om 14:10


Andere publicaties op Racingworld.be...