FIA GT3: Soulet-Goossens (ProSpeed) winnen animoloze wedstrijd

ProSpeed CompetitionDe voorlaatste Belcar wedstrijd van het seizoen was een kolfje naar de hand van ProSpeed Competition. Met een klassieke 'lights to flag' overwinning plaatsen Soulet en Goossens zich in pole positie voor de titel. Het weekend kan voor ProSpeed zo mogelijk nog beter worden, want het team rond Maasmechelnaar Rudi Penders maakt ook nog aanspraak op de titel bij de teams in het Europese GT3 kampioenschap. Belangrijk om weten is dat de belangrijkste concurrenten van ProSpeed in de Belcar, de #72 Audi van Verbist-Longin, vroegtijdig naar de kant moest met vermoedelijk een elektrisch probleem.

Voor de start van de wedstrijd vertrouwde de WRT teamleiding ons toe dat het mogelijk de elektronica was die Verbist en Longin parten speelde in de trainingen. Beide rijders kwamen onzacht in aanraking met de vangrail en de oorzaak zou mogelijk elektronisch zijn. Longin en Verbist doen dus een slechte zaak in de strijd om het kampioenschap aangezien Goossens en Soulet opnieuw met het maximum van de punten gaan lopen. Anthony Kumpen en Greg Franchi bieden een pleister op de wonde voor het team van Vincent Vosse, want de Audi R8 LMS met startnummer 73 kwam als tweede over de streep, wel op een minuut achterstand. De andere ProSpeed Porsche, de West-Vlamingen Maes en Ide aan het stuur, vervolledigt het podium. Het heeft er wel om gespannen want het verschil aan de streep tussen Kumpen-Franchi en Maes-Ide bedraagt aan de finish slechts enkele tienden.

MSE - BMW CoupéNiels Lagrange, die gisteren maar nipt naast de pole greep, kon in de startfase van de wedstrijd goed aanklampen bij de ProSpeed Porsche. Het hoge verbruik van de Lamborghini en zijn iets tragere teamgenoot speelden hem echter wat parten. Samen met Danny de Laet kwam de youngster uit Neerpelt als vierde over de finish, voor Van Hooydonk-Wauters. Het KRK-duo keek nog tegen een drive through penalty aan, anders had de vierde plaats er zeker ingezeten. De Brussels Racing Service Aston zag de vlag als zesde, voor de Ferrari van Coens-Bouvy, de Viper van Schreurs-Vanthoor, de Ferrari van Thiers-Thiers en de Ferrari van Brown-Dockerill. Winnaar in de GT Open is de familie Derdaele (First), voor De Coster-Cracco (Accent) en Mattheus-Redant (Level). In Tourisme winnen Lumbeeck en Schuybroeck (G&A) voor Van Samang-Beckers (MSE) en Belien-Cuyvers (Belien).

Foto's: Marnik Mouchaers


   Dit artikel werd gepubliceerd in Belcar op zondag 10 oktober 2010 om 15:29


Andere publicaties op Racingworld.be...