FIA GT3: Derde titel op rij voor Bouvy in de Renault Mégane

Volvo S60 Racing Team - Volvo S60 SilhouetDe opdracht voor Bouvy was de Renault Mégane aan de finish brengen en liefst in de top 10, wat hen de zekerheid over de titel zou geven. Na een rustige start en een vlotte pitstop, kon hij zonder al te veel problemen de Delahaye-Renault als tweede over de finishlijn loodsen. Bouvy ontweek in de beginfase van de wedstrijd het gewoel aan de kop van het veld en werd, zoals verwacht, nooit echt bedreigd in zijn strijd om de derde kampioenschaptitel op rij.

Voor het trio KIA's lijkt het seizoen te eindigen zoals het in april begonnen is, geen enkele Pro C'eed zou de eindstreep halen. Al in de tweede passage van de "Eerste Linkse" ging het fout voor Steveny die de #27 dwars zette. De uit het achterveld komende Renault Clio van het Allure Team kan de gestrande KIA niet meer ontwijken en knalt in de wagen. Ian Dockerill en Koen Wauters moeten beide eveneens opgeven met problemen.

WRT - VW SiroccoGeen problemen voor de Volvo S60. Nadat ze bij de start de polesitters passeerden, stond er geen maat meer op Radermecker en Van De Poele, die hun derde opeenvolgende zege boekten. In T3 was er een mooie overwinning voor VW Sirocco #52 van WRT, die door hun zesde plaats algemeen de kloof in het klassement op de BMW 320 D van Freebird en Verdonck een beetje weten te dichten. Pech voor Stephan Polderman, die al heel snel de wagen aan kant moet zetten bij het uitkomen van de Rea, waardoor ook in de klasse T2 de strijd nog aardig spannend kan worden in de laatste race die later deze namiddag vereden zal worden.

Uitslag race 1 :

1. Radermecker/Van De Poele - Volvo S60
2. Bouvy - Renault Mégane
3. Maes/Stoeltie - BMW M3
4. Fumal/Mondron - BMW M3
5. Pulinx/Pulinx - GC 10.1
Foto's: Martijn Wouters


   



Frank Van Waeyenberghe

Van onze redacteur

Frank Van Waeyenberghe

Dit artikel werd gepubliceerd in BTCS
op zondag 10 oktober 2010 om 12:40


Andere publicaties op Racingworld.be...