GT3: ProSpeed verliest zege en titel - Ide/Franchi uitgesloten

ProSpeed Competition - Porsche 911 GT3-RProSpeed Competition schreef afgelopen weekend de laatste manche uit het Europese GT3 kampioenschap op haar naam, nadat Paul van Splunteren en Marco Holzer hun Porsche als eerste over de finishlijn stuurden. De overwinning bezorgde ProSpeed Competition de kampioenschapstitel bij de teams. Voorbarig, zo bleek na afloop van de race...

Bij de technische controle na de wedstrijden bleken de achterste remschijven van de 911 GT3-R te zwaar. Bijgevolg werd de winnende wagen van het Luikse team uit de resultaten van de wedstrijd geschrapt en zag ProSpeed niet alleen de kampioenschapstitel, maar ook de de titel van vice-kampioen bij de rijders aan zich voorbijgaan. De troepen van Rudi Penders tekenden tegen de uitsluiting echter beroep aan, waardoor er opnieuw een SRO-georganiseerd kampioenschap onder voorbehoud eindigt. Tot wanneer het beroep van ProSpeed behandelt wordt, blijft de uitslag van de race behouden.

WRT - Audi R8 LMSEen gelijkaardig probleem bij WRT, dat een Audi R8 LMS inzette voor Enzo Ide en Greg Franchi. Het duo eindigde op een meer dan behoorlijke derde plaats, maar kwam eveneens in de problemen tijdens de technische controle na de wedstrijd. Ook hun podiumplaats staat dus onder voorbehoud tot het internationale hof van beroep een uitspraak velt.

Foto's: Martijn Wouters & Marnik Mouchaers


   Martijn Wouters

Van onze redacteur

Martijn Wouters

Dit artikel werd gepubliceerd in FIA GT
op maandag 11 oktober 2010 om 07:33


Andere publicaties op Racingworld.be...