Adria: Premat overleeft horrorcrash - Scheider wint spektakelrace

Niet alleen Formule 1-wedstrijden worden in de war gestuurd door de regen. In Adria vertrok het volledige DTM-veld op regenbanden en de moeilijke weersomstandigheden leidden meteen tot een gigantisch ongeval. Premat boorde zich met zijn Audi in de muur en ging meermaals overkop. De Fransman kon op eigen kracht uit de zwaar gehavende A4 kruipen. Een horrorcrash met een goed einde, wat nogmaals de sterkte van de huidige racewagens onderstreept. De wedstrijd werd tijdelijk onderbroken met een rode vlag. Na de hervatting bleek al gauw dat Timo Scheider over de juiste kaarten bezat.

Scheider had de beste regenafstelling en maakte enorm snel zijn achterstand goed. Gestart van op de vijfde plaats kwam de Duitser als leider bovendrijven, meteen goed voor zijn eerste overwinning van het seizoen. Het podium werd vervolledigd door twee Mercedes-rijders. Gary Paffett kwam als tweede over de streep, en blijft in de running voor de titel, maar zijn merkgenoot Bruno Spengler neemt de leiding in de tussenstand over, met nog een meeting te gaan. Op de vierde plaats finishte Markus Winkelhock (Audi), voor merkgenoot Jarvis, en Mercedes-rijders Tomczyk en Engel.

Paul di Resta leek lange tijd op weg naar een plek binnen de top-vijf, maar de titelkandidaat kwam onzacht in aanraking met de bolide van Miguel Molina. Het contact leidde tot een beschadigde ophanging voor Molina, di Resta kon zijn weg verder zetten. Maar een ronde later brak de ophanging van Molina en de Spanjaard knalde de achterbumper van di Resta eraf. Di Resta spinde, en was vervolgens enkele seconden per ronde trager als zijn concurrenten. In de laatste minuten van de race verloor hij zelfs zijn achtste plaats, en het laatste puntje. Di Resta is nu uitgeteld in de strijd om de titel.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Mark Kessen in DTM op maandag 01 november 2010 om 12:44


Andere publicaties op Racingworld.be...