10 Hours of Zolder: Henk Haane vormt team met familie Derdaele - Mattheus/Verdonck/Redant bij Level

Recent schreef Henk Haane nog de 24 Hours of Zolder op zijn naam, achter het stuur van de "oude" First Motorsport Porsche 911 GT3 Cup S. De troepen van Jo Jamers bewezen dat, zeker in langere wedstrijden, er rekening gehouden moest worden met de bolide. Voor de 10 Hours of Zolder vinden we Haane opnieuw terug op een Porsche; ditmaal neemt de Nederlander mee plaats in het kuipje van de wagen van de familie Derdaele.

Vader en zoon Derdaele staan op een zucht van de titel en het doel is dan ook eenvoudigweg punten pakken zodoende de titel te grijpen. "Patric en Dylan moeten kampioen worden dit jaar en vanzelfsprekend zal dit invloed hebben op onze strategie. Het zal aanpassen worden, maar ik voorzie op dit vlak absoluut geen problemen. Daarnaast wil ik deze 10 Hours natuurlijk gewoon winnen!"

Als de bolide daadwerkelijk wint, zou het de vierde overwinning op rij zijn in Zolder en stond de bemanning in elke wedstrijd op het podium in de GT Open klasse. Als Belgium Racing de wedstrijd wint, en het maximaal aantal punten (20 eenheden) neemt, is de equipe tevens automatisch kampioen. Ook indien de tweede in de tussenstand, de Speedlover Porsche #30, wint en de Belgium Racing Porsche (telkens) als tweede over de streep komt wanneer er punten worden uitgereikt, mag de familie Derdaele de titel op haar conto schrijven. De laatste wagen die nog kans maakt op de titel is de Level Racing-Porsche van met onder meer Chris Mattheus. De Belgische Monegask zal een team vormen met youngster Nico Verdonck en Bert Redant. Zoals u uit de onderstaande tabel kan afleiden, is de snelle Mosler mathematisch uitgeteld voor de titel. Vermelden we tot slot nog dat er tijdens de 10 Hours of Zolder dubbele punten te verdienen zijn, waarbij er na 2,5 en 5 uur telkens 1/4 van de punten wordt toegekend en aan de finishlijn nogmaals 1/2.

De tussenstand in het kampioenschap (GT Open)
1. Belgium Racing #99 (44 punten)
2. Speedlover Racing #30 (28 punten)
3. Speedlover Racing #33 (27 punten)
4. Level Racing #21 (25 punten)
5. Mext Racing #64 (18 punten)
6. Level Racing #22 (17 punten)


   



Martijn Wouters

Van onze redacteur

Martijn Wouters

Dit artikel werd gepubliceerd in Belcar
op donderdag 04 november 2010 om 10:29


Andere publicaties op Racingworld.be...