10 Hours of Zolder: ProSpeed met de nationale titel als opdracht

Nu zaterdag, net voor middernacht, valt het doek over het autosportjaar 2010 van ProSpeed Competition. Het Luikse Porsche-team won dit seizoen de teamtitel in het FIA GT3 European Championship, stond op het LM GT2-podium in de LMS en ILMC-race in Silverstone en reed een knappe 24 Uur van Le Mans en kan daar nu zaterdag na de 10 Hours of Zolder nog een nationale titel aan toevoegen.

Marc Goossens en Maxime Soulet vertrekken aan boord van hun Porsche 911 GT3-R, met voor de gelegenheid Richard Westbrook in steun, als leiders in het Belcar Endurance Championship, met één punt bonus op Anthony Kumpen en Greg Franchi. Ook Ruben Maes en Enzo Ide, die samen met de Duitse LMS GT2-kampioen Marc Lieb de 10 Hours of Zolder afwerken, maken theoretisch nog kans op de titel. Ze zullen er alles aan doen om met de tweede ProSpeed Competition Porsche op het eindpodium uit te komen.

Met de 10 Hours of Zolder is de afsluiter van het Belcar Endurance Championship geen evidente opdracht. Marc Goossens vat de situatie zeer helder samen: "Kijk, we tellen één punt meer dan de concurrentie en er zijn dubbel zoveel punten te verdienen als in een normale race. Indien we de titel veilig willen stellen, dan dienen we voor onze concurrenten te finishen. De opdracht oogt makkelijker dan ze is, want enerzijds zal er dus heel hard geracet worden, maar anderzijds gaat het niet om een race over twee of drie uur, maar wel om een langeafstandswedstrijd midden november, met mogelijk regen, een verraderlijke omloop vanwege de lage temperaturen, de vallende bladeren, die de omloop glad kunnen maken en een zeer vroeg invallende duisternis. Iedereen die deze race al enkele malen gereden heeft, weet dat blind aanvallen niet de juiste strategie is. Ik verwacht me aan een zenuwslopende wedstrijd en zal blij zijn als zaterdagnacht de zwart-wit geblokte vlag valt. Uiteraard wil ik de titel winnen, dat hoeft geen betoog."

Maxime Soulet ziet drie redenen waarom hij, samen met Marc Goossens, de Belcar titel kan en moet binnen halen: "De Porsche 911 GT3-R is niet enkel een prima wagen voor uithoudingsraces, het circuit van Zolder lijkt de wagen bijzonder goed te liggen. Daarenboven is ProSpeed Competition uitermate geroutineerd en ervaren en kan het een goede strategie uitstippelen, wat zeker ook een troef zal zijn. Last but not least heb ik in Zolder al drie titels behaald en tweemaal de 24 uur gewonnen, dus het lijkt wel mijn voorbehouden omloop. Maar goed, iedereen kent het verhaal van de beer en het vel, dus het is afwachten tot zaterdagavond voor een definitief verdict."

Naast de leiders in het kampioenschap Marc Goossens en Maxime Soulet, mogen we ook van Enzo Ide, Ruben Maes en Marc Lieb een sterke race verwachten. Enzo Ide en de meervoudig ex-winnaar van de 10 Hours of Zolder, Ruben Maes, verrasten dit seizoen vriend en vijand en krijgen in Zolder dus het gezelschap van Porsche fabrieksrijder Marc Lieb.

Ruben Maes: "We willen een top-3 in de eindafrekening en een goede laatste wedstrijd, met de titel zitten wij, al hebben we theoretisch nog een kans, niet meer in ons hoofd. We willen in schoonheid ons seizoen afsluiten en champagne zaterdagavond smaakt ook, dus afspraak op het podium."

"Twee ProSpeed Competition Porsche 911 GT3-R op het podium van dit Belcar seizoen is ons objectief, maar één van de twee op het hoogste positie is onze vereiste", besluit Rudi Penders, teammanager krachtig en zeer gemotiveerd.

ProSpeed Press


   



Dit artikel werd gepubliceerd in Belcar op woensdag 10 november 2010 om 19:53


Andere publicaties op Racingworld.be...