10 Hours of Zolder: Regen blijft aanhouden - Audi op kop na vier uur wedstrijd

W Racing Team - Audi R8 LMSDe 10 Hours of Zolder is een waardige afsluiter van de Belcar 2010. Ondanks het feit dat er maar 34 deelnemers de start hebben genomen in de seizoensafsluiter van het Belgische circuitseizoen, krijgen de toeschouwers waar voor hun geld. Het fabrieksgeweld dat ingezet wordt door W Racing Team en ProSpeed Competition zorgt ervoor dat alles op een zakdoek bij elkaar ligt. Cruciaal is het spel van de pitstops. Na vier uur wedstrijd is het Marcel Fässler (Audi) die de leiding overneemt van Maxime Soulet (Porsche), wanneer de laatstgenoemde de pits opzoekt. Op de derde plaats volgt de andere WRT Audi, met op dit moment Bert Longin achter het stuur. Geven we nog even mee dat Soulet zich wel degelijk aan het stuur van de Porsche bevindt die de wedstrijd van op de laatste plaats moest aanvangen na technische problemen op de startgrid!

Argo Racing - Lamborghini GallardoVoor de vierde plaats werd hard gestreden door de troepen van KRK Racing en Argo Racing. In bijzonder moeilijke omstandigheden maakten de rijders van de Dodge Viper Competition Coupé en de Lamborghini Gallardo elkaar het leven moeilijk. En dat hebben ze cash betaald. De rijders kwamen met elkaar in aanraking aan de Sacramentsheuvel, waarna beide wagens de pitlane dienden op te zoeken voor herstellingen. Voor de Gallardo was de schade terminaal, de Viper toert nog rond op de zeventiende plaats...

ProSpeed Competition - Porsche 911 GT3 RRuben Maes, Enzo Ide en Richard Westbrook houden het hoofd koel. Het ProSpeed-trio volgt op de vierde plaats, binnen 1 ronde van de leiders. Op de vijfde plaats duikt de Level Racing Porsche op. Verdonck onderstreept zijn talent en verricht wonderen aan het stuur van de inferieure bolide. Bruynoghe, Van Beurden en Lauwers toeren rond op een knappe zesde plaats met een Porsche uit de stal van Speedlover. De Ferrari van Delahaye Racing komt op het natte wegdek niet goed uit de verf. De Red Bull-bolide staat voorlopig pas achtste, voor de Porsche 997 RS van de familie Thiers. Op een uitstekende tiende plaats vinden we de waterratten van MSE terug. Het sympathieke Limburgse team is naar Zolder afgezakt met de BMW 335 I Coupé, waarmee de familie Van Samang, bijgestaan door Beckers, uitstekende chrono's neerzet. MSE leidt al heel de wedstrijd in de divisie Tourisme, en is nu de top tien binnengeslopen!

De tussenstand na vier uur koers:

 MSE - BMW 335 I Coupé1. #73 W Racing Team - Audi R8 LMS - 120 ronden
2. #60 ProSpeed Competition - Porsche 911 GT3 R +33 seconden
3. #72 W Racing Team - Audi R8 LMS +1 minuut 16 seconden
4. #61 ProSpeed Competition - Porsche 911 GT3 R +1 ronde
5. #21 Level Racing - Porsche 997 GT3 Cup +5 ronden
6. #24 JH Motorsport - Porsche 997 GT3 Cup +5 ronden
7. #33 Speedlover - Porsche 997 GT3 Cup +6 ronden
8. #3 Delahaye Racing Team - Ferrari F430 GT3 +7 ronden
9. #12 Scuderia Monza - Porsche 997 RS +8 ronden
10. #215 MSE - BMW 335 I Coupé +8 ronden (leider tourisme)

Foto's: Marnik Mouchaers &Martijn Wouters


   Dit artikel werd gepubliceerd in Belcar op zaterdag 13 november 2010 om 16:30


Andere publicaties op Racingworld.be...