10 Hours of Zolder: Vlag valt om 21u55 - Westbrook verliest 9 ronden!

Soulet-Goossens (Porsche)Twee belangrijke feiten binnen het half uur. Niet alleen werd door de Belcar-organisatie bevestigd dat de wedstrijd afgevlagd wordt om 21u55, maar ook titelkandidaten Soulet-Goossens (Porsche) werden ver teruggeslagen. De 10 uur van Zolder 2010 worden dus na ongeveer 9 uur en 40 minuten wedstrijd afgevlagd. De organisatie kan wegens de huidige restricties op geluid geen kant uit.

Belangrijker is het nieuws dat Richard Westbrook naar de pits is gekomen met een kapotte radiator. Voor ProSpeed Competition ging het van kwaad naar erger, want de Brit moest ook nog binnen komen voor een drive through penalty voor het negeren van een gele vlag aan post 11. In totaal hebben Soulet-Goossens-Westbrook 9 ronden verloren op de leidende Audi. Voor Goossens-Soulet ziet het ernaar uit dat de titel hen dit jaar ontglipt. Geven we nog even mee dat het diezelfde Westbrook is, die eerder dit jaar in de achterkant van de Argo Lamborghini crashte, en daarmee een nulscore voor ProSpeed liet optekenen.

Belgium Racing - PorscheDankzij de punten die Belgium Racing inmiddels vergaard heeft, kroont de familie Derdaele zich reeds kampioen. Een losgekomen kabel van de versnellingsbak in het begin van de wedstrijd heeft Dylan en Patric niet kunnen afhouden. Bert Longin en François Verbist verloren nog wat tijd na een excursie in de grindbak, gelukkig zonder veel erg. Zij volgen hun team- en merkgenoten Kumpen-Fässler-Franchi op één ronde.

"Onze eerste pitstop verliep niet van een leien dakje", vertelt Anthony Kumpen - die nu bijna zeker is van de Belcar-titel. "We hadden een probleem met het rechterachterwiel dat niet wilde loskomen. Hierdoor hebben we veertig seconden verloren. Het is jammer dat we het duel om de titel niet op de baan konden beslechten, maar het ziet er naar uit dat we een goede kans maken op de overwinning. Wij moeten nu gewoon uitrijden. Omstandigheden als deze heb ik nooit meegemaakt. We moeten geconcentreerd blijven tot de laatste seconde, willen we dit tot een goed einde brengen!"

Foto: Marnik Mouchaers


   



Dit artikel werd gepubliceerd in Belcar op zaterdag 13 november 2010 om 18:13


Andere publicaties op Racingworld.be...