10 Hours of Zolder: Kumpen-Franchi op titelkoers - Longin-Verbist-Bailly op kop

W Racing Team - Audi R8 LMSTwee uur voor het vallen van de vlag lijkt het erop alsof W Racing Team gewonnen spel heeft. Ondanks het feit dat hun Belcar-seizoen 2010 moeilijk begon, met technische problemen in het eerste weekend, mag het team rond Vincent Vosse waarschijnlijk straks de champagneflessen ontkurken. Intussen heeft de Audi R8 LMS #72 de leiding overgenomen. Het exemplaar van Bert Longin, François Verbist en Benjamin Bailly heeft een kleine drie ronden voorsprong op team- en merkgenoten Anthony Kumpen, Greg Franchi en Marcel Fässler. Met deze tussenstand dikt Kumpen zijn palmares nog wat verder aan, nadat hij dit jaar ook al enig recordhouder werd in de 24 uur van Zolder. Voor Franchi is het zijn eerste Belcar-titel nadat hij deze in 2008 misliep na een dom manoeuvre in de laatste race van het seizoen.

Level Racing - Porsche 997 GT3 CupProSpeed Competition kijkt tegen een serieuze achterstand aan. Maes-Ide-Lieb waren nooit in de running voor de algemene overwinning en volgen eveneens op drie ronden van de leidende wagen. Verdonck, Mattheus en Redant rijden op een knappe vierde plaats rond. De moeilijke weersomstandigheden vlakken het verschil tussen de wagens uit, waarvan Level Racing optimaal profiteert. De rijders kwijten zich perfect van hun taak en ook de machine uit Stuttgart blijft draaien als een Zwitsers uurwerk. Knap en Habets blijven met de JH Motorsport Porsche op de vijfde plaats postvatten, voor de #60 Porsche van Soulet-Goossens-Westbrook. Level, JH en Prospeed #60 liggen op een zakdoek bij elkaar, maar Soulet en Goossens hebben een overwinning nodig, willen ze aanspraak maken op de kampioenentitel.

In de divisie Tourisme blijft MSE de toon aangeven. Het Genkse team, onderweg met de gloednieuwe BMW 335i Coupé, vertoont geen tekenen van vermoeidheid. Vader en zoon Van Samang, bijgestaan door BMW-concessiehouder Beckers, toeren rond op een uitstekende negende plaats algemeen. Het MSE-trio heeft een voorsprong van 1 ronde op de merkgenoten Belien-Cuyvers. Voor MSE zal het dus erop aankomen alles juist te doen, tot het vallen van de vlag, om de eerste Tourisme-zege van 2010 veilig te stellen.

KRK - Dodge ViperDe KIA doet niet meer mee. Ondertussen is ook de Porsche van de familie Thiers uit de top-twintig weggevallen. First Motorsport speelde nooit een rol van betekenis, terwijl ook de familie Derdaele niet kan terugkijken op een mooi resultaat. Zij toeren, ondanks het binnenhalen van de titel, rond op de zeventiende plaats. Ook de Dodge Viper van KRK heeft 25 minuten langer in de pits gestaan dan de concurrentie, en is teruggevallen naar de achtste plaats.

Foto's: Martijn Wouters & Marnik Mouchaers


   



Dit artikel werd gepubliceerd in Belcar op zaterdag 13 november 2010 om 19:53


Andere publicaties op Racingworld.be...