Kortnieuws uit Duitsland met Porsche, Audi en BMW

Voormalig BMW-werknemer Wolfgang Hatz is aangesteld als hoofd R&D bij Porsche. De 51-jarige Duitser zal vanaf 1 februari volgend jaar zijn nieuwe job opnemen, naast zijn bestaande functie als hoofd van de motor- en transmissieafdeling van de VW-groep. De huidige chef R&D Wolfgang Dürheimer zal doorschuiven naar Bentley, waar hij hoofd van de Raad van Bestuur wordt en Bugatti waar hij de rol van CEO gaat vervullen. Daarnaast wordt hij ook motorsportdirecteur binnen de VW-groep.

Een andere topwissel vinden we bij BMW, waar Mario Theissen, na twaalf jaar, op 1 juli volgend jaar de handschoen doorgeeft aan Jens Marquardt. Alvorens Dr. Theissen op 30 juni op pensioen gaat, zal hij de positie van motorsportdirecteur delen met zijn opvolger, vanaf 1 januari 2011. De vervanging van Theissen mag een verrassing heten, hoewel het moment weliswaar ideaal gekozen lijkt. Met de beslissing van BMW Motorsport om te stoppen met de F1 en WTCC-programma's en de voorkeur te geven aan een herboren DTM-optreden, lijkt er voldoende ruimte te zijn om de machtswissel aan de top van de motorsportafdeling voor te bereiden.

In de rand van de afgelopen DTM-meeting in Shanghai stelde Audi een nieuwe GT4-bolide voor. De nieuwe GT4 zal gebouwd worden in samenwerking met Quattro en rond de silhouetten van de Audi TT. Het resultaat zou een, naar eigen zeggen, relatief goedkope GT4-wagen moeten worden die vanaf 2012 te koop zal zijn voor een prijs van 120.000 euro. Met de 340 pk sterke bolide richt het merk met de vier ringen zich voornamelijk op de Europese en Aziatische markten.


   



Martijn Wouters

Van onze redacteur

Martijn Wouters

Dit artikel werd gepubliceerd in Internationaal
op maandag 29 november 2010 om 15:19


Andere publicaties op Racingworld.be...