Kortnieuws uit Dubai, ALMS, LMS en WTCC

Emirats Arabes Unis, NFS Racing zet tijdens de komende 24 Hours of Dubai een Lotus Evora SP3 (GT4) in voor Johnny Mowlem, Stefano D'Aste en Gianni Guidici. Opmerkelijk is echter dat deze rijders zullen worden bijgestaan door de Leo en Greg Mansell. De gebroeders Mansell waren vorig jaar nog, samen met hun vader Nigel, te zien in de Le Mans Series op de Ginetta-Zytek van het ondertussen opgedoekte Beechdean Mansell Motorsport team.

Het Belgisch-Duitse Mühlner Motorsport verschijnt bij de etmaalrace in het Midden-Oosten dan weer aan de start met een Porsche 911 GT3-R waarin de volgende rijders elkaar zullen afwisselen: Gilles Vannelet, Henri Moser, Jérôme Thiry, Armand Fumal en Mark J.Thomas. Gilles Vannelet reed al voor Mühlner in het Europese FIA GT3 kampioenschap en won ondermeer zijn klasse tijdens de 24 uren van Francorchamps. Henri Moser zagen we dan weer in het FIA GT1 wereldkampioenschap op een Nissan van het Swiss Racing Team. Frank Schmickler tenslotte heeft aangekondigd dat hij dit jaar weer het ADAC GT seizoen rijdt voor Mühlner Motorsport.

Team CytoSport, verleden jaar actief in het ALMS kampioenschap met een Porsche RS Spyder, heeft de Aston Martin LMP1 van Signature Plus gekocht. Het zal de wagen inzetten in voor alle wedstrijden uit het ALMS kampioenschap 2011. Greg Pickett en Klaus Graf zijn al zeker van een zitje. Dit betekent dus ook dat we Vanina Ickx niet meer terug zien op deze wagen in het LMS kampioenschap.

SunRed Engineering brengt dit jaar zes wagens aan de start van het WTCC. Zoals verwacht zal men het seizoen starten met de oude SEAT Leon TDI, alvorens in de loop van het seizoen de nieuwe 1.6 liter turbo benzine aan te wenden.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op donderdag 06 januari 2011 om 18:47


Andere publicaties op Racingworld.be...