Kortnieuw uit LMS, Le Mans, Daytona en DTM

Rebellion Racing heeft zijn programma voor 2011 voorgesteld. Eén door Toyota aangedreven Lola-coupé LMP1 zal ingezet worden in het ILMC kampioenschap, de rijders zullen later bekend gemaakt worden. In het LMS kampioenschap zet het team twee wagens in, waarvan één voor Neel Jani en Nicolas Prost en één voor Andrea Belicchi en Jean-Christophe Bouillon. Voor de 24 uren van Le Mans hoopt het team op twee invitaties. Strakka Racing behoudt dan weer zijn rijderstrio voor komend seizoen; Danny Watts, Nick Leventis en Jonny Kane, die een driejarig contract getekend heeft, blijven aan boord. Het trio bestuurt in de Le Mans Series opnieuw de HPD ARX-01d - LMP2.

Chip Ganassi Racing, winnaar van de Daytona 500 en Indy 500 races, komt met twee dreamteams naar de 24 uren van Daytona. Op de wagen met nummer 1 vinden we de Grand-Am kampioenen Scott Pruett en Memo Rojas, bijgestaan door Joey Hand en Graham Rahal. Op de Riley BMW nummer 2 zien we de namen Jamie McMurray, winnaar van de Rolex 24 in 2010, Daytona 500 en de Brickyard 400, en Juan Pablo Montoya. Teamgenoten worden de Indy car kampioen Dario Franchitti, evenals zijn Indy teamgenoot Scott Dixon.

Als gevolg van het terugtrekken van BMW uit het WTCC kampioenschap volgt nu Augusto Farfus Andy Priaulx naar het DTM. Farfus zal deelnemen aan de ontwikkeling van de DTM BMW M3 in het vooruitzicht van een deelname aan het ganse DTM kampioenschap in 2012. "Dit wordt een nieuwe uitdaging", zegt Farfus, "maar ik ben blij dat ik bij BMW kan blijven. Ik ga het WTCC missen, maar het werd tijd voor iets nieuws. Die nieuwe uitdaging vind ik in het ontwikkelen van de nieuwe M3 DTM. Een piloot kan zijn rijgedrag slechts verbeteren als hij ook deelneemt aan de technische ontwikkeling van de wagen." Buiten het ontwikkelingswerk aan de DTM wagen zal Augusto Farfus dit jaar ook deelnemen aan enkele endurance races met een BMW M3 GT2.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op woensdag 05 januari 2011 om 15:27


Andere publicaties op Racingworld.be...