Vooruitblik op de Belgian Gentlemen Drivers Club 2011

Na een overgangsseizoen 2010, met een schitterende finale in Francorchamps - tijdens het weekend van de 24 Uur 2PK - is de BGDC of voluit Belgian Gentlemen Drivers Cup aan een nieuw seizoen toe. 2011 wordt, als we alleen al op de kalender mogen afgaan, een schitterend seizoen. Op zaterdag 19 maart wordt op Circuit Zolder de aftrap gegeven met een wedstrijd over 150 minuten in het kader van een meeting van Speedworld, meteen aan aangename manier om het seizoen van start te gaan.

Hierna volgen twee testdagen in Mettet om bandentests af te werken (vijf sessies van 30 minuten) en één week later wordt voor het eerst in Spa-Francorchamps halt gehouden. Op de prachtige omloop in de Belgische Ardennen staat een wedstrijd van drie uur op het programma in het kader van de Trophée des Ardennes.
De deelnemers van de BGDC kunnen vervolgens hun batterijen wat opladen om op 29 mei naar het circuit van Croix-en-Ternois, in het noorden van Frankrijk, af te reizen en er een race van vier uur in twee manches te rijden. Vervolgens is het richting Anneau du Rhin, waar op zaterdag 2 juli een race van 3 uur kan verreden worden en op 10 september zet de BGDC zijn internationale tournee verder met een bezoek aan het Groothertogdom Luxemburg. Op de het circuit van Colmarberg wordt er twee uur lang gestreden om de zege. De finale van het kampioenschap heeft plaats op de omloop van Francorchamps, uiteraard in het kader van de 24 Uur 2PK. Afgesloten wordt er dan met een race over 210 minuten.
Met deze heel afwisselende kalender en een inschrijvingsgeld van 499 tot 599 euro per meeting, zal het succes van de BGDC zeker bevestigd worden.
De races van de Belgian Gentlemen Drivers Club staan open voor wagens van minder dan 2.5 liter cilinderinhoud, met een ouderdom van meer dan 5 jaar, dus van voor 2006. Wagens die niet aan deze criteria beantwoorden kunnen een derogatie aanvragen en op het einde van het seizoen volgt er een afzonderlijk klassement voor de wagens van minder dan 2.5 liter en de andere deelnemers.
De Royal Automobile Club of Belgium erkent de BGDC in het belang van de amateurautosport en de Belgian Gentlemen Drivers staat open voor alle rijders met een licentie Nationale Club of C-Circuit. Rijders met een andere licentie dienen een derogatie aan te vragen.
Voor meer informatie over het sportieve en technische reglement 2011 of met alle andere vragen aangaande de BGDC kan u altijd terecht op de site www.bgdc.be, of contacteer Patrick Van Billoen (0475 823 020, FR & NL) of Alain Ronchail (0495 532 521, NL), die met plezier alle informatie zullen doorspelen. Afspraak in Zolder voor de start van het seizoen 2011...

BGDC Press


   



Dit artikel werd gepubliceerd op zondag 09 januari 2011 om 05:52


Andere publicaties op Racingworld.be...