Vader en zoon Maassen aan de start van the Winter Trial

Servé en Xavier Maassen zullen op 23 januari aanstaande voor de vierde maal deelnemen aan de klassieke rally 'The Winter Trial'. Servé Maassen, die meer dan 30 jaar geleden Nederlands Kampioen werd met een Sunbeam Avenger, zal samen met zijn zoon Xavier Maassen, bekend uit de 24 uur van Le Mans en het FIA GT1 World Championship, deelnemen aan deze rally. Dit maal echter weer als team samen. De elfde editie van The Winter Trial gaat van start in Wolfsburg in Duitsland. De rally heeft een lengte van ongeveer 2.700 kilometer en voert langs plaatsen waar sneeuw gegarandeerd is.

Geschiedenis
Nadat Servé Maassen zijn actieve loopbaan als coureur had geëindigd en Xavier het autosportvirus van zijn vader had overgenomen, deed de Limburger tevens zijn fraaie Sunbeam Avenger van de hand. Op Nederlandse bodem had hij in 1975 en '76 het productietoerwagen kampioenschap gewonnen met deze wagen. Toen hij de kans kreeg om opnieuw in het bezit te komen van een soortgelijke Avenger, kocht Maassen de auto van Bernard Unett, die als fabrieksrijder met de Sunbeam maar liefst drie keer het Britse toerwagen kampioenschap wist te veroveren.

Aanleiding
Na met de Winter Trial Experience dag te hebben meegedaan, gingen de Maassen's op een uitnodiging in voor de 'echte' Winter Trial in 2008. De Sunbeam Avenger werd uit de mottenballen gehaald en volledig geprepareerd door Classic Car Bodyshop van Maurice Visser. In deze klassieke rally reden vader en zoon bijna foutloos over de rallypaden en gingen bovendien met drie medailles naar huis. Nadat ze samen in 2009 lang aan kop lagen in het club klassement, vielen ze met een lekke radiator en problemen met de ontsteking uit. In 2010 gingen ze de strijd tegen elkaar aan in de pittige winterrally, maar voor de elfde editie kruipen ze toch weer samen en gaan ze de strijd aan met 70 andere deelnemers met o.a. oud Le Mans winnaar Gijs van Lennep.

Wederom nieuwe uitdaging
Voor vader en zoon staat in 2011 een nieuwe uitdaging in de Winter Trial. Zij zullen nu beide deelnemen in de zware Trial klasse en het gevecht aangaan voor de algemene overwinning. Dit houdt in dat zij ook de twee bijzonder heftige nachtetappes zullen rijden om voor het eremetaal te kunnen strijden. De uitgezette routes lopen dit jaar door Duitsland, Tsjechië, Polen en Oostenrijk. De deelnemers zullen finishen in Karlovy Vary, de bekende badplaats voor de rijken van de 19e eeuw. Tevens werd de James Bond film Casino Royale opgenomen in deze bijzondere plaats in Tsjechië.
XAVIER MAASSEN: "Ik ben bijzonder blij om weer deel te nemen aan de Winter Trial. Na afgelopen jaar driftend over de smalle wegen vol sneeuw te rijden, samen met Ko Roeleveld, ga ik nu weer samen met mijn vader de strijd aan. We hebben de Sunbeam Avenger helemaal onder handen genomen en ook nog op een aantal punten verbeterd. The Winter Trial is een geweldig evenement om aan deel te nemen." Xavier zal tijdens de specials achter het stuurtje kruipen, terwijl Servé de verbindingsroutes voor zijn rekening zal nemen. Een grote verscheidenheid aan klassieke raceauto's zullen aan de start verschijnen, zodat er tijdens de rally van dit historische kampioenschap op veel spanning gerekend kan worden.

Xavier Maassen Press


   



Dit artikel werd gepubliceerd op donderdag 20 januari 2011 om 22:25


Andere publicaties op Racingworld.be...