Danckaert Motorsport ambitieus naar 2011

Het Antwerpse DANCKAERT MOTORSPORT zal ook in 2011 opnieuw aan het Belcar Endurance Championship deelnemen. Het team, dat afgelopen seizoenen onder de noemer van MI Racing Belgium actief was, zet niet minder dan twee BMW M3 in het uithoudingskampioenschap in. Alex Danckaert en Jo Lammens bemannen, samen met een nog aan te duiden derde rijder, een gloednieuwe BMW E90 M3. Ralph Danckaert, de zoon van Alex, zal dan weer de BMW M3 E36 besturen en ook hier mogen we ons aan twee bijkomende namen verwachten.

In 2009 startte DANCKAERT MOTORSPORT onder de noemer van MI Racing Belgium in clubwedstrijden van Skylimit Events en het team scoorde er een top-3 in zowel de uithouding als sprintraces. In de winter van 2009 en 2010 werd dan de stap naar het Belcar Endurance Championship gezet en 2010 werd een prima leerjaar voor het jonge Antwerpse team. De BMW viel in geen enkele race uit, was een toonbeeld van betrouwbaarheid en dat resulteerde tijdens de 24 Hours of Zolder in een schitterende 8ste plek en winst in de klasse.

Alex Danckaert: "Dat was voor ons een echt hoogtepunt, want samen met mijn vaste teammaat Jo Lammens en de derde en vierder man, Stefaan Schoonjans en Sven van Laere bleven we maar draaien zonder enig oponthoud. We tankten ieder uur onze benzine, hadden een minimum aan banden en remmen nodig en klommen gestaag in de rankschikking op. We werden beloond met een schitterend resultaat en voor iedereen die bij het team betrokken was, zal die editie 2010 van de 24 Hours of Zolder in het geheugen gegrift blijven. Uiteraard is dat ook het bewijs dat je een goed team kan uitbouwen, zonder evenwel over de middelen van de topteams te beschikken. Ik ben er vast van overtuigd dat we op die manier kunnen verder gaan."

Na dit succesvol jaar in het Belcar Endurance Championship gaat DANCKAERT MOTORSPORT in 2011 een versnelling hoger schakelen en het team pakt in de klasse Toerisme met twee wagens uit. Naast de betrouwbare BMW E36 M3, voor Ralph Danckaert, zal ook een splinternieuwe bolide ingezet worden. De BMW E90 M3 met een 4.4 liter krachtbron wordt op dit moment afgewerkt en uiteraard popelen Alex Danckaert en Jo Lammens en een derde nog aan te duiden piloot vol ongeduld om de wagen voor een eerste maal aan de tand te voelen.

Naast de Belcar worden bijkomende deelnames aan wedstrijden in Nederland en België uiteraard niet uitgesloten. Voor het seizoen 2011 gaat DANCKAERT MOTORSPORT een samenwerking met het Willebroekse DVB RACING aan. Het team, dat we onder meer uit de GT4 European Cup kennen, zal de ondersteuning voor, tijdens en na de wedstrijden verzorgen. De teams houden ook een gezamenlijke persvoorstelling en ook het testwerk verloopt gemeenschappelijk.

Tevens zal Danckaert Motorsport zijn BMW 325i Coupé, uit de Skylimit demo's en trackdays, in 2011 inzetten. De wagen zal beschikbaar zijn voor race-incentives, cursussen, circuitdopen en voor clubwedstrijden in Nederland en Belgie.

Alex Danckaert: "Het wordt een druk jaar, maar we kijken er in ieder geval enorm naar uit."

Danckaert press


   



Dit artikel werd gepubliceerd in Belcar op woensdag 26 januari 2011 om 12:29


Andere publicaties op Racingworld.be...