Kortnieuws met Ferrari, Toyota, Aston Martin, Corvette, Audi en Lotus

Dat de nieuwe Ferrari F458 een verkoopssucces is zowel in GT2 als GT3 uitvoering hebt u op deze site al kunnen lezen. Zo is nu ook geweten dat Kessel Racing een GT2 exemplaar zal inzetten in het GT Open kampioenschap voor zijn vast duo Philipp Peter en Michal Broniszewski. Het team hoopt tevens met een F458 te debuteren in de Le Mans Series. Een deelname aan de 24 uren van Francorchamps met een F458 GT3 staat eveneens op het programma van het Zwitserse team.

Betreffende de Le Mans Series kregen wij vandaag overigens de bevestiging van Eurosport dat zij deze serie dit jaar niet op de buis brengen. "We zullen de Le Mans Series niet meer gaan uitzenden. Wel gaan we de Intercontinental Le Mans Cup 2011 verslaan, waarvan de 24 Uur van Le Mans ook deel uitmaken", aldus de Franse zender.

Toyota gaf iets meer info vrij over de motor die door Rebellion zal gebruikt worden in zijn Lola's in zowel de Le Mans Series als in het ILMC. De motor draagt de naam Toyota RV8KLM, waar de R staat voor Racing, K is het specificatie nummer en de LM staat voor Le Mans. De motor is ontwikkeld uit de RV8K die gebruikt wordt in de Formule Nippon, mits de nodige aanpassingen om aan het ACO reglement te voldoen. Het gaat om een V8 benzine motor van 3400 cc die meer dan 500 PK levert. Reeds verleden jaar in juni draaide de motor op de testbank en eind vorig jaar werd hij op de baan getest.

Na Hexis AMR heeft nu ook Young Driver AMR zijn deelname aan het GT1 kampioenschap bevestigd. Tomas Enge blijft eerste rijder, de namen van de andere 3 rijders zullen later bekend gemaakt worden.

Een nieuwtje wat u op deze site reeds eerder kon vernemen, wordt nu helaas bevestigd. Wie we zeker niet terug zien in het GT1 kampioenschap komend seizoen zijn beide Phoenix Corvettes. De wagens werden verkocht en zullen nu uitkomen in de Dutch Supercar Challenge. Zij zullen respectievelijk bestuurd worden door Rick Abresch en Dave Basu. Beide heren zijn geen onbekenden in het DSC kampioenschap en reden er ondermeer verleden jaar met een Ferrari F430 GT3. De kans dat we nog een Corvette zullen zien in het GT1 WK wordt zo weer wat kleiner.

United Autosport heeft een derde Audi R8 GT3 aangekocht om alzo in goede omstandigheden zijn dubbel programma te kunnen afwerken. Het team zal te zien zijn in het Europese FIA GT3 kampioenschap en in de British GT. Het Brits GT kampioenschap krijgt trouwens langzamerhand een mooi deelnemersveld bijeen. Zo zal ook Lotus Sport UK, met steun van de fabriek, twee Evora's GT4 aan de start brengen. Het team, dat geleid wordt door Gary Ayles zal ondermeer Porsche Carrera Cup kampioen Ollie Jackson als rijder inschrijven.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op woensdag 26 januari 2011 om 21:49


Andere publicaties op Racingworld.be...