Chevrolet Camaro SS Convertible is dit jaar Pace Car voor de Indianapolis 500

Een speciale editie van de Chevrolet Camaro Convertible zal fungeren als officiële pace car voor de beroemde Indianapolis 500 race dit jaar. De eerste van de vijftig Indianapolis 500 Festival Committee Camaro's zal worden geveild voor een goed doel.

De Camaro Convertible is de 22e Chevrolet die is uitverkozen om als pace car te dienen tijdens "The Greatest Spectacle In Racing®" en is tevens de zevende Camaro pace car. Dit jaar is het speciaal moment omdat in 2011 zowel Chevrolet als de Indianapolis 500 hun honderdjarig bestaan viert.

Chevrolet zal de gehele opbrengst van de veiling schenken aan de David Foster Foundation, een goed doel dat gezinnen ondersteunt met een kind dat dringend een levensreddende orgaantransplantatie moet ondergaan.

De Camaro pace car heeft net zoals de vijftig 'festival' modellen een Summit White exterieur met oranje strepen en afbeeldingen op de deuren. Het interieur is afgewerkt met oranje leer en heeft hoofdsteunen die voorzien zijn van het geborduurde Indy 500 logo. De deurpanelen zijn wit, net zoals het instrumentenpaneel, dat ook oranje strepen heeft.

De kleurcombinatie is identiek aan die van de Camaro Indy pace car uit 1969. Replica's van dat model behoren tot de meest populaire Camaro-modellen in de wereld van verzamelaars.

"Het is een voorrecht voor Chevrolet om de pace car te leveren voor de honderdste Indianapolis 500 race, vooral in het jaar dat Chevrolet zijn honderdjarig bestaan viert," zegt Chris Perry, vice president van Chevrolet Marketing. "Dit is ook een uitstekende gelegenheid voor ons om voort te bouwen op het positieve momentum van de Camaro door een goed doel te ondersteunen."

"De Indianapolis Motor Speedway en Chevrolet zijn al lang met elkaar verbonden, te beginnen met de deelname van Arthur, Louis en Gaston Chevrolet aan de Indianapolis 500," zegt Indianapolis Motor Speedway President en CEO Jeff Belskus. "Het is toepasselijk dat in ons en Chevrolet's eeuwfeest de relatie verder wordt versterkt met de Camaro pace car, die heel erg lijkt op het model dat door velen wordt gezien als het meest bekende model in de geschiedenis van de Indy, de Camaro uit 1969. We kijken er naar uit om de Camaro Convertible op 29 mei op de baan in actie te zien, wanneer hij het startveld met 33 toprijders aanvoert."

Pace car specs
De Camaro pace car is voorzien van een 400 pk V-8 motor (298 kW) en een automatische zesversnellingsbak. De auto is volledig standaard gebleven omdat er geen modificaties nodig zijn om voor het veld uit te kunnen rijden.

Alle vijftig Festival Committees zijn SS convertible modellen met het 2SS uitrustingspakket en zijn standaard voorzien van:
•vier schijfremmen met Brembo remklauwen met vier zuigers en hydraulische bekrachtiger
•StabiliTrak electronic stability control
•een competitive/sportmodus die de prestaties op de baan verbetert
•Performance Launch Control (bij de handbak)
•twintig-inch gepolijste aluminium wielen en speciale hoge snelheidsbanden
•head-up display
Naast het 2SS pakket hebben de auto's HID koplampen en speciale achterlichten.

De reguliere productieversie van de Camaro Convertible zal in februari in Amerika op de markt komen. De Camaro is in Amerika koploper in zijn marktsegment.

Chevrolet's pace car geschiedenis
Louis Chevrolet, die het merk oprichtte met William "Billy" Durant in 1911, was een coureur, monteur en ontwikkelingsingenieur. Hij deed mee aan races in de eerste jaren van de Indianapolis 500, die ook in 1911 voor het eerste werd verreden. Ook reed hij na zijn actieve racecarričre de officiële Indianapolis pace car, die was ontworpen door de oprichter van de Indy 500, Carl Fisher. Die was van mening dat een rollende start veiliger was dan een staande start.

De eerste Chevrolet die werd uitgekozen om dienst te doen als de Indianapolis 500 pace car was de Fleetmaster Six uit 1948. Daarna zou Chevrolet de meeste pace cars leveren.

Chevrolet press


   



Dit artikel werd gepubliceerd op vrijdag 28 januari 2011 om 23:22


Andere publicaties op Racingworld.be...