Kortnieuws met SRO Endurance Series, DTM, BTCS, ILMC en LMS

Audi heeft zijn rijders voor dit seizoen officieel voorgesteld. De heren piloten die voor het merk uit Ingolstadt uitkomen in het ILMC waren al gekend. Nieuw is echter de aanstelling van de Italiaan Marco Bonanomi als test en reserve rijder voor dat ILMC programma. Bonanomi was jaren een vaste waarde in de Formule racerij (Formule 3 en Formule Renault 3.5) alvorens zich in 2010 te richten op de GT racerij (Audi R8 in Italië).

In de DTM verliezen drie rijders hun plaats; Alexander Premat, verleden jaar al bedankt na een tumultueus seizoen, Markus Winkelhock en ook Katherine Legge. Dat betekent dat we ook drie nieuwe gezichten zien, allen zullen ze 2008 modellen besturen. De bekendste is zeker Edoardo Mortara, de 2010 Euro F3 kampioen en ex teamgenoot van Laurens Vanthoor. Mortara vindt onderdak bij Team Rosberg en krijgt daar een andere nieuweling, Filipe Albuquerque, als teamgenoot. Albuquerque vergaarde vooral faam door het winnen van de Race of Champions deze winter, voordien was hij een verdienstelijk formule rijder (Formule Renault 2.0, Formule Renault 3.5, GP2 en A1-GP). De Zwitserse schone Rahel Frey, vorig jaar nog bij Matech Ford, vervoegt Tomczyk bij Phoenix. Bij Abt Sportline vinden we Ekström, Rockenfeller, Scheider en Jarvis terug op een 2009 model met daarnaast seizoensrevelatie Molina op een 2008 model.

Marc VDS Racing bevestigde zijn deelname aan de Blancpain Endurance Series. Het team komt met twee Ford Mustang GT3's, waarvan één wordt ingeschreven in de Pro Cup en één in de Pro-Am cup. De rijders voor de Pro Cup wagen zijn Bas Leinders, Maxime Martin en Markus Palttala, deze voor de Pro-Am cup wagen worden later bekend gemaakt. Na een moeilijk eerste seizoen verleden jaar, gekenmerkt door homologatie problemen, heeft de wagen nu een groot ontwikkelingsprogramma doorlopen dat zou moeten toelaten om nu mee te strijden met de top.

Stéphane Lemeret dan weer heeft een contract getekend bij AF Corse om een Ferrari F430 te besturen in de Le Mans Series. Lemeret zal ook nog in België rijden, namelijk in het BTCS kampioenschap.

Zoals wij eerder al berichtten, zullen de 6 Uren van Francorchamps, de tweede manche van het ILMC kampioenschap, op zaterdag verreden worden omdat de TV uitzending niet zou samenvallen met de uitzending van de Grote Prijs van Turkije.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op woensdag 23 februari 2011 om 01:10


Andere publicaties op Racingworld.be...