Nieuwe beheersmaatschappij "Le Circuit de Spa-Francorchamps" officieel opgericht

Circuit Spa-Francorchamps"Le Circuit de Spa-Francorchamps", dat is de naam van de nieuwe naamloze vennootschap die zich in de toekomst zal ontfermen over het lot van het circuit van Francorchamps, zo meldt de Waalse krant L'Echo. Vandaag werd de oprichtingsakte van de vennootschap gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad, maar liefst twee jaar nadat de Waalse regering bij decreet daartoe de opdracht had gegeven. De nieuwe vennootschap beschikt over een startkapitaal van 100 000 euro en is voor 99% in handen van het Waalse Gewest, via de investment holding Sogepa (Société Wallonne de gestion et de participations). Het overige percentpunt staat op naam van de Luikse financier Meusinvest. De nieuwe NV is ontstaan uit een fusie tussen de intercommunale voor de exploitatie van het circuit van Francorchamps en de NV "Circuit de Spa-Francorchamps", welke instaat voor het beheer van de ganse infrastructuur. Deze dualiteit zorgde er in het verleden voor dat het niet altijd even eenvoudig was om een eenvormig en efficiënt beleid te voeren. Zo zorgde de instorting van de Blanchimont-tunnel er voor dat het tot een regelrecht dispuut kwam over het verzekeringsvraagstuk daaromtrent.

Met de oprichting van een nieuwe juridisch structuur zouden problemen als deze definitief van tafel moeten zijn. Dit moet het Waalse Gewest vervolgens toelaten zich beter voor te bereiden op de onderhandelingen in het kader van een eventuele verlenging van het F1-contract in 2012.

Alvorens de nieuwe NV effectief op het voorplan kan treden, rest de twee bestaande organen nog één laatste taak. Zo moeten ze beide hun rekeningen sluiten en hun activa overdragen aan de nieuwe NV "Le Circuit de Spa-Francorchamps".

Foto: Marnik Mouchaers


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Nationaal op woensdag 23 februari 2011 om 22:25


Andere publicaties op Racingworld.be...